Отслабва ли се с потене

Един от въпросите, който занимава всички, които искат да отслабнат, е дали потенето спомага за това. Нека разгледаме дали има връзка със свалянето на килограмите.

pot-otslabvane

Потенето е метаболитен проблем, чрез който тялото губи вода и минерални соли. Целта на този процес е да поддържа телесната температура на 37 градуса. Нека разгледаме каква е връзката между потенето и физическите упражнения.

Научно е доказано, че когато човек извършва аеробна дейност, например плуване 2 часа, загубата на течности, която се отразява на теглото, е около 2 килограма. В този случай продължителното физическо натоварване води до неизбежна загуба на течности и се отразява на кантара.

Трябва да отбележим, че прекалената загуба на течности може да доведе до дехидратация, а оттам да причини и метаболитни проблеми като тахикардия, по- малка физическа ефективност и по- малка ментална ефективност.

potene

Загубата на течности чрез изпотяване е бърза загуба на тегло, но не е свързана с топене на мазнини. Загубата на мазнини е резултат от метаболитно ускорение и повишен разход на енергия.

Може би отслабването чрез потене и физически упражнения вървят ръка за ръка, но можете да губите едновременно течности и мазнини.

Чрез потенето не само се намалява теглото ви, но можете за загубите течности и чрез диети. Физиологично изхвърляме най- много течности чрез увеличаване на диурезата и стимулиране на чревната перисталтика. Килограмите, които губите по този начин, обаче бързо се възстановяват.

Основната цел на тези пречистващи средства е изхвърляне на токсините от тялото, а не загуба на течности. Когато се пречистите, трябва да направите подходяща диета, за да започнете да топите мастните депа.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване