Какво става, когато пропуснем хранене

В тялото ни се случват много неща, когато пропускаме хранене. На пръв поглед нещо толкова обикновено, всъщност може да ни причини доста главоболия.

propuskane-hrana

Промени в хормоналните нива. Нивото на инсулина рязко се качва, а после захарта пада внезапно. Това може да се отрази на паметта ви, както и на физическото ви състояние. Кортизонът, хормон свързан с глада, увеличава нивата си. Така може да се стигне до напълняване.

Проблеми с храносмилането. Ако не се храните редовно, организмът се дестабилизира. Хранете се 3 пъти дневно, най- добре по едно и също време, като включите здравословни храни.

По- малко храна, повече килограми. Когато прескачате хранене, изпращате лъжливи сигнали на тялото: когато неdieta-antistres получи храна, си мисли, че няма и започва да трупа енергия и мазнини. Така качваме килограми, вместо да отслабваме.

Умора. Метаболизмът ви се забавя и се чувствате изтощени. Нямате калории, нито енергия, за да вършите обичайните си задължения.

Промени в настроението. Ако не сте яли от доста време, сте изнервени и в лошо настроение, заради промените в нивата на хормоните.

Промени в мислите. Умът ви започва да мисли, че не е необходимо да ядете и започвате на прескачате хранения.

Прием на вредна храна. Когато прескачаме хранене, после толкова огладняваме, че не нахвърляме най- вече върху сладко и мазна храна.

Ако искате да сте здрави или да отслабнете, не прескачайте хранене. Дори малко да хапнете, пак е по- добре от нищо. Опитайте се да установите режим, както и да избирате здравословна храна.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване