Пюре от чесън

Чесънът, без съмнение, е сред най- лековитите растения. Той е и сред храните, които са най- подходящи за отслабване. Вкусът му обаче не е поносим на всички. Затова сме избрали диетична рецепта с чесън, която ще притъпи лютото.

piure-chesan

За да убием неприятния вкус, ще приготвим чесъна на фурна. Нека видим и самата рецепта:

СЪСТАВКИ:

Няколко глави чесън
Алуминиево фолио
Мащерка или друга подправка, която обичате
1 ч.л. зехтин
Хималайска сол и смелен черен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Стоплете предварително фурната на среден огън, Увийте главата чесън във фолиото, което предварително сте намазали с мазнина. Добавяте и ароматните подправки. Слагате във фурната и готвите, докато чесънът омекне. Отнема 30 минути на бавен или сред огън.

Когато е готово, намачкайте главите лук, така че получите пюре. Овкусете със зехтин, черен пипер, сол и ароматна chesan-pechenподправка по ваш избор.

Тази диетична рецепта с чесън може да се използва като гарнитура. Може дори да я сложите на салата или да й добавите 1 с.л. пълнозърнест ориз.

ЗАЩО ЧЕСЪНЪТ ПОМАГА ЗА ОТСЛАБВАНЕ?

Полезен е не само за отслабване, но и за здравето като цяло. На първо място, пречиства добре кръвта. Естествен антибиотик е и има антисептични свойства.

Антиоксидантните му свойства, действието му да топи мазнините и да увеличава метаболизма, го правят подходяща добавка към диетата ви за отслабване.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Рецепти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване