Защо не обичаме да правим упражнения?

Дейностите, които не изискват физическа активност (спане, транспорт, гледане на телевизия, стоене на компютъра, ) заемат по- голямата част от деня ни. Защо не обичаме да се движим и да спортуваме?

uprajneniq

Физическата дейност е свързана с различни физически и емоционални свойства: подобрява настроението, увеличава енергията, заздравява костите, намалява мазнините. Въпреки тези ползи от движението, все пак предпочитаме да не го правим.

При правенето на упражнения се отделят ендорфини, които ни карат да се чувстваме щастливи и доволни.

Въпреки това, в някои случаи, ендорфините се свързват с рецептори, които се намират в специфични части на мозъка, които ни стимулират както морфина или марихуаната. В тях се преплитат еуфория и последващ спад в енергията. Затова не обичаме да се движим.

Спортуването е важно, за да се поддържа тялото здраво. Затова ви предлагаме няколко съвета, които да ви стимулират.pravene-na-uprajneniq

1 . Няма невъзможни неща. Важното е да го поискате – това ви гарантира, че ще успеете.

2 . Вие го изберете. Да, по- лесно е да правите упражнения с приятел или гадже, но не винаги типът спорт ви е по вкуса. Изберете нещо, което да ви е приятно, което ще ви кара да се чувствате удобно.

3 . Не се пресилвайте. Най- голямата грешка е да правите нещо, което ви натоварва. Започнете с нещо спокойно и после, ако искате, го усилете.

30 минути упражнения на ден са достатъчни, за да подобрите здравето си.

Тренировка за отслабване. ВИЖ ВИДЕОТО:
)

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Фитнес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване