Разликите между хипокалорични и хиперкалорични диети

Когато говорим за  диети за отслабване, ги делим на хипокалорични (нискокалорични) и хиперкалорични (висококалорични). Нека разгледаме какви са различията между двете.

dieti-kalorii

Хиперкалорични (висококалорични) диети

Основната цел на хората, които са на такава диета, е да се трупа мускулна маса чрез приема на много калории. Тези хранителни планове са богати на въглехидрати – както прости, така и сложни. Докато първите се приемат при голяма физическа активност, вторите се приемат при голяма почивка.

Що се отнася до мазнините, само се приема необходимото количество. По- голямата част трябва да са омега- 3 мазнините. Те позволяват на клетките на мускулите да усвояват повече хранителни вещества.

Висококалорични диети за отслабване предполагат по- голям прием на протеини. Те могат да са както растителни, така dieti-kalorii-1и животински. Важното да са от природен източник.

Тези режими означават да се яде последователно и постоянно аминокиселини и глюкоза.

Нискокалорични диети 

При тях се приемат приблизително половината калории, които се приемат при висококалоричните диети (от 22 до 24 кал за всеки килограм от теглото ви.) Основната цел при нискокалоричните диети е топенето на мазнини.

Що се отнася до приема на мазнините, и при тази диета е важно да се приемат омега- 3 мазнини. Това е необходимо, за да имате енергия и да поддържате хормоните.

Протеините, които се консумират при нискокалоричните диети за отслабване, идват основно от храни, богати на левцин – яйца и прясно мляко. Растителните протеини винаги трябва да се съчетават с животински протеини.

При нискокалоричните диети, за разлика от висококалоричните, не се яде толкова на често, тъй като трябва да се ограничи приема на калории.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване