Витамин D помага за отслабването

Много хора с наднормено тегло напълняват дори и да не ядат много. Опитват се да отслабнат, но без успех. Причината може да е мастните клетки, които се нуждаят от достатъчно калций и витамин Д, за да работят правилно.

витамин Д

Наскоро стана ясно, че 75% от населението може да има дефицит на витамин Д, а това е доста често срещана причина за наднормено тегло. За да се предпазят от рак на кожата, много хора избягват слънчевите бани, които са един от най- големите източници на витамин Д.

Заедно с витамин Д, калцият стимулира употребата на мазнината като основен източник на енергия. При хората с липса на витамина, се променя начина на действие на веществата. Вместо те да се използват за енергия, се активира ензим,витамин д1 които натрупва остатъците от храна в мастните депа. По този начин се напълнява, особено в областта на корема.

Не всички млечни продукти са еднакви. Някои има по- добри протеини, по- малко мазнини и захар.

Източници на калций

Калцият в храните е необходим за отслабването, тъй като той не може да се замести с калция от хапчетата. Обезмаслените млечни продукти са добър източник за отслабване.

ИЗТОЧНИЦИ НА ВИТАМИН Д

Малко храни не съдържат необходимото количество витамин Д и затова млякото се подсилва с витамин Д във всички страни.

Въпреки това, е препоръчително да приемате поне 1000 мг витамин Д на ден, за да избегнете дефицита му. Това е много важно особено хората, които не се излагат много на слънце, които живеят в големи градове и в държави, където зимата е много дълга.

Обикновено млечни продукти като сирене, масло, кисело мляко не са подсилени допълнително с витамин Д. Нито соевото мляко, нито бадемовото мляко съдържат достатъчно витамин Д, калций и протеини, които помагат да отслабнете.

Тайните на калция и витамин Д. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване