Строгите диети за отслабване са опасни

Повечето хора с желание за стройна фигура, искат да разберат някои отговори като: как да контролираме телесното тегло, по какъв начин да бъдем стройни, какво да ядем за отслабване, какво е нужно преди старта на диета.

отслабване и затлъстяване

Нека да уточним кои са най – чести причини за затлъстяване:

  • Излишното хранене, при което човек поглъща огромни количества ненужни мазнини и въглехидрати.
  • Ограничени движения и недостатъчно физическа работа. Това води до забавена обмяна на веществата и кръвообращение, като в същото време се ускорява процесът по натрупване на мазнини.
  • Мускулите изграждащи тялото се отпускат и не функционират правилно, а всички знаем, че малките мускули лесно отстъпват място на тлъстините.
  • Други причини за затлъстяване са хормоналният дисбаланс (през пубертета или при климактериум), както и при бременност.

За да осъществите правилен контрол над телесната маса, е необходимо всеки ден, по едно и също време (най – добре сутрин) да се качвате на везната. Особено важно е за хората, които са склонни бързо да напълняват. Ако кантарът покаже повишение от 1 килограм, то това бързо може да се поправи, като се лишите от една – единствена вечеря или прекарате деня на плодове.

От голямо значение е и контролът със сантиметъра. Той е необходим поради факта, че голяма част от жените нямат голямо тегло, но имат натрупани тлъстини по определени места от тялото.

Огромно е разнообразието от диети и начините по които една жена може да придобие стройна фигура, стига да успее и да издържи както трябва предписанията. Не се заблуждавайте, че много строгата диета ще доведе до добър резултат, напротив – строгите диети за отслабване са опасни както за красотата, така и за здравето.

Например, ако една жена има младежко лице, хубави ръце и крака, тънка талия, но прекалено силни бедра и широко седалище, гладува неимоверно и упорито, везната ще покаже намаляване на килограмите, но външният ѝ вид ще продължи да не е твърде добър. Причината затова е, че в резултат на гладната диета, линиите на лицето се изострят, гърдите се отпускат, шията се набръчква, докато бедрата, седалището и корема не се променят, запазвайки същите си размери. А всъщност жените мечтаят да премахнат мазнините точно от тези места.

Следователно, само със строги диети и глад, добри резултати за отслабване не могат да бъдат постигнати. Поради това е нужно да комбинирате диета, повече движения, гимнастика за правилно кръвообращение. Така ще станете не само по – стройни, но и по – здрави.

Нашият съвет преди да започнете диета, е да се консултирате със специалист. И помнете: колкото по – бавно и постепенно отслабвате, толкова резултатът ще бъде по – добър и траен.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване