Никога не се предавай!

Прочети това, преди да предприемеш съдбоносната крачка и да попаднеш в блатото на покварата

фитнес мотивация за отслабване

Да, знам, че се чувстваш ядосан, дебел, отегчен, тъжен, разочарован и демотивиран. Защото нищо хубаво не се случва, гаджето те заряза, котката избяга и я прегази кола, намалиха заплатата, грозния ти шеф се таралежи, абе, просто няма за какво да живееш! И къде е спасението от цялата работа – естествено в малката, сладка и толкова евтина шоколадова бисквитка.

Но! За добро или зло, винаги има едно „но”, което се завира право в носа ти и което не те оставя намира, докато не му обърнеш внимание. И в този случай то ти казва, направо крещи в лицето ти, че тази малка и сладка бисквитка всъщност е едно грозно чудовище, което в скоро време ще те превърне в напълно отчаяна дебела личност, която се търкаля по улицата вместо да ходи.

„Но какво да правя в неделя, аз съм сам / сама и няма с кой дори да си поговоря”. Това със сигурност не е вярно. Може и да е било преди 10 години, но сега хора и теми за разговор колкото щеш. Дори да нямаш реален приятел, дори наистина да си сам, влез в първия интернет форум и се включи в най – дискутираната тема. Изрази своето мнение, напсувай опонентите, похвали съмишлениците и проблемът със скуката ще бъде решен.

Дойде време да се справиш и с наднорменото тегло. Коремните мускули отдавна се скриха под дебелия слой тлъстина и реално едвам се побираш в новите си дънки (ХХХL размер), заплашително пращят при всеки опит да се наведеш. Нека това не те отчайва и въпреки всичко мигновено започни своята диета за отслабване. Забрави за думи като „срам” и „мързел”. В залата за фитнес или в на алеята за тичане никой няма да ти се подиграва, защото поне половината от другите спортисти са или някога са били на твоя хал.

За да се чувстваш добре си купи голям и удобен анцуг, който ще скрие поне половината от твоето дупе двоен размер. И следващата ти работа е да попиташ фитнес инструктора какво трябва да правиш, за да постигнеш заветното отслабване. Със сигурност той ще ти обясни, но ето и няколко съвета от нас:

  • Започни здравословна диета за отслабване. Изхвърли всички сладости, белия хляб, олиото и захарта от дома си. Напълни хладилника и шкафовете с плодове и зеленчуци, чисто месо, овесена каша, ядки и семена.
  • Не се подлъгвай от така наречените „бързи диети за отслабване”. Резултатите при тях в повечето случаи са плачевни, а дори и да има такива, много скоро ще се върнеш откъдето си тръгнал. Полезното намаляване на теглото изисква време и старание, и нищо на този свят не може да те превърне в принцеса само за няколко дни.
  • Запомни основното правило на здравословното отслабване: Изразходвай повече калории, отколкото консумираш. В конкретен пример това значи следното: Днес изяж 1 500 калории, но изгори 2 000.
  • Не забравяй и не пропускай тренировката. Упражненията са твои приятели, които ускоряват обмяната на веществата, топят мазнините и оформят красивите релефни мускули на фитнес звездите. Можеш да тренираш където поискаш – вкъщи, в салона, в парка, дори и на работа.

Най – важен от всички обаче е последният съвет:

Никога не се предавай!

Каквото и да се случи, каквото и да стане, не подгъвай коляно пред отчаянието, не навеждай глава. Трудните моменти връхлитат неочаквано, но когато устоиш също толкова бързо си тръгват. Успех!

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване