Защо отслабването няма да ви направи щастливи

Съществуват поне един тон причини, поради които искате да отслабнете: да бъдете по – красиви, да подобрите здравословното си състояние или просто за да се чувствате по – добре. Но ако основната ви цел е щастието, навярно ще останете малко разочаровани. Защото придобиването на идеални пропорции в никакъв случай няма да ви направи по – щастливи, отколкото сте сега.

отслабване и щастие

Това бе доказано чрез проучване сред 2 000 жени. По време на изследването бяха взети данни за техните текущи размер и тегло, чувство за щастие и самоувереност. Експертите изненадващо установиха, че най – щастливи от всички са леко пълните дами (49%), въпреки че някои от тях са имали сериозни колебания в теглото през последните години. Друго откритие е, че цели 52 на 100 от общия брой на анкетираните са заявили, че повече предпочитат да са закръглени, отколкото да имат тела на професионални манекенки. Третото точно попадение в мерника е фактът, че именно най – слабите жени били супер критично настроени към телата си и се терзаели от най – малкия проблем.

В крайна сметка? Разбира се, бихте могли да се почувствате щастливи за кратко време (когато успеете да обуете старите тесни дънки например), но отслабването със сигурност не е ключа към безоблачното небе.

„Постигането на някаква цел трудно ще ви направи щастливи. Когато искаш да отслабнеш започваш да си мислиш, че като смъкнеш няколко килограма, светът автоматично ще се промени и в живота ви ще настъпи някаква невероятна промяна. Да, положителна промяна действително има, но тя няма да накара другите да ви уважават. Когато имате насреща си простак, той ще остане такъв независимо как изглеждате и се чувствате вие. Ако колегите ви са неприятни в поведението си, те със сигурност ще продължат да бъдат такива и ще ви потискат”, коментира клиничният психолок Андреа Боню.

И така, какво да направиш? Преди всичко, упорито продължавайте да спазвате вашата стратегия за отслабване. То може и да не ви направи щастливи, но със сигурност ще се отрази на здравето ви като цяло. А все пак здравето е щастие, нали? Намерете нови здравословни рецепти, експериментирайте с различни тренировки, купувайте си нови дрехи за фитнес и се чувствайте страхотно.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване