5 перфектни източника на протеин

Какво да ядем преди и след фитнес

хранене след фитнес

Идеалният прием на протеин за изграждане на мускулна маса е 25 – 40 грама, разделени наполовина за преди и след тренировка. Ако искате да постигнете високи спортни резултати и да усвоите докрай положените в залата за фитнес усилия, сложете в раницата някои от следните храни:

Риба тон, пиле или пуйка (100 гр.)

Съдържат 14 – 22 гр. протеин и 66 – 100 калории. Направете си удобен сандвич с тънка филийка пълнозърнест хляб. Това количество пиле или пуйка ще ви осигури 14 гр. белтък, а риба тон – 22 гр.

Яйца (3 бр.)

19 гр. протеин и 230 кал. Варените яйца са удобни за транспортиране и консумация. Не се притеснявайте от жълтъка, няма да напълнеете.

Мляко и шоколад (1/2 лт)

17 гр. белтък в 333 кал. Отлична напитка за освежаване и възстановяване. Много водещи диетолози са категорични, че шоколадовото мляко може да бъде идеалната напитка за след фитнес тренировка.

Суроватъчен протеин на прах (30 гр.)

24 гр. протеин и 110 кал. Извлечен от млечна суроватка, продължава да е храна номер едно за след физическо натоварване. Може да го смесите с вода, а ако искате още малко белтък – с биологично прясно мляко. Най – добрият избор е когато продукта съдържа суроватъчен изолат за бързо усвояване и казеин, който се абсорбира малко по – бавно от тялото.

Кисело мляко (200 гр.)

15 грама белтъчини и 80 кал. Киселото мляко е удобно за носене и пълно с полезни вещества. Пропуснете тези, които са с фабрично добавени захар и плодове. Ако искате да го направите по – вкусно, добавете си сами късчета истински плод или няколко ядки.

Внимание! Купувайте си само биологично кисело мляко. Трудно е да се намери в България, но не и невъзможно. Най – сигурно е да си купувате прясно мляко от близката ферма и да си го квасите сами. Звучи досадно, но в противен случай ще пиете продукти с неизвестно съдържание и състав.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет:
Публикувано в Фитнес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване