Отслабване на макс: Изборът на правилните храни

отслабване

Всеки може да го постигне

За постигане на оптимални за здравето резултати, добре е да се придържате към храни, които са възможно най – близко до естественото си състояние. Проблемът на затлъстяващите често е свързан именно с прекомерните посещения на заведения за бързо хранене или консумация на консервирани закуски. Те са вредни преди всичко заради многократните обработки на които са подложени, високо съдържание на ненужни химикали, сол и захар.

Когато целта е да се свалят килограми, мнозина допускат грешка като напълно погрешно се съсредоточават върху количество на това което ядат, а не върху качеството и вида на храната. Изследванията показват, че 80% от резултатите на всяка диета за отслабване зависят от правилната диета и продуктите, които се консумират. Също така количеството също е важно, но в малко по – различен аспект.

Избор на храна при отслабване

Правилните въглехидрати. Тестени изделия от пълнозърнесто брашно, овес, картофи, бобови растения, плодове, зеленчуци, ядки и семена. Всички те са непреработени въглехидрати, запазили в себе си всички полезни вещества и фибри. Те няма да повишат нивата на кръвната захар и ще бъдат използвани по – ефективно като източник на енергия, вместо да се складират на мазнини.

Източници на протеин. Белтъчините са супер важни не само при отслабване. Както и при въглехидратите, непреработеният протеин е най – добър. Практическите източници са пилешки и пуешки гърди, филе от постно свинско месо, океанска риба, телешко, яйца, мляко и млечни продукти. Суроватъчният протеин на прах също е чудесен източник за набавяне на чисти белтъчини.

Мазнините. Тук също има полезни и вредни. Ако желанието ни е да се радваме на добро здраве, нека да си ги набавяме преди всичко чрез зехтин, ядки и семена, риба. Избягвайте животинските мазнини, които са вредни.

Вода. Пийте по много и веднъж завинаги забравете за заредените със захар заводски напитки. Студената вода ще помогне да ускорите метаболизма, което е от съществено значение при отслабване.

Стоп. Веднъж завинаги прекратете прекомерната употреба на сол и захар. Въпреки че без съвсем не може, ограничете количествата до категоричния минимум. Използвайте други подправки и така не само ще останете здрави, но и ще откриете отново удоволствието от естествения вкус на храната.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване