Неуспешно отслабване – най-често срещаните причини за това!

отслабванеОграничаването на мазнините невинаги води до успешно отслабване, категорични са диетолозите. Дори стриктното спазване на диетични правила и норми и консумацията само на нискокалорични продукти често не води до намаляване на телесното тегло. И това не е нелогично, категорични са специалистите.

Ето ги и причините:

Най-разпространените диети с намалени калории се предписват от диетолозите, когато целта е докато се храним да поемаме по-малко енергия. Най-лесният начин за намаляване на калориите е като изключим мазнините от ежедневното си меню. Така гладуващият остава с впечатлението, че може да отслабне само ако не хапва блажно. Това погрешно правило е залегнало в почти всички популярни диети, които ползват като основа нискомаслените и обезмаслените продукти. Този тип диети предлагат калориите да се набавят за сметка на въглехидратите и обезмаслените белтъци.

Но нито масовото залитане към тези диетични схеми, нито изгарящите мазнините таблетки се оказаха способни да разрешат проблема с отслабването трайно. Неслучайно от 50 години насам затлъстяването се превърна в здравословен проблем № 1 за планетата. Някои диетолози наричат това явление “парадоксът на янките”, разяснявайки, че причината за затлъстяването се крие в намаляване на физическата активност на хората в съотношение на потребяваната храна. Отказът от мазнини води до опасен за здравето недостиг на жизненоважни мастни киселини, алармират специалистите. Именно по тази причина този тип диети са наречени “инсулинови” – те заставят организма да произвежда много инсулин.

отслабване1В последно време мнението на учените по въпроса се обърна на 180 градуса. Днес ние знаем със сигурност, че мастните тъкани не са инертно “хранилище на мазнините”, а самостоятелен орган от ендокринната система, направо “фабрика” за изработка на про- и противовъзпалителни вещества – адипокини.

Колкото по-голямо е количеството на мазнините, толкова повече ПРОвъзпалителни вещества се произвеждат, т.е. възпалителните процеси в тялото са улеснени. Много от тези вещества влизат в кръвта и действат на различните органи и тъкани (мускули, черен дроб, черва, съдове), като предизвикват частични възпалителни процеси.

А докато в тялото гори хронично възпаление, успешното сваляне на килограми и отслабване е невъзможно. Доказан метод за стопиране растежа на мастната тъкан и запазването на способността за изгаряне на мастните наслагвания е Противовъзпалителната диета, напоследък и в съчетание с липотерапията (инжектиране на мастноразтворими вещества), твърдят американските специалисти.

ВИЖТЕ КАК 300- КИЛОГРАМОВ МЪЖ ОТСЛАБНА:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване