Нетрадиционно отслабване с шафран

шафран за отслабване

Шафран се получава от цветовете на шафрановия минзухар

Усилията да се търсят нови и нови техники за отслабване, водят до извършването на поредица от научни открития, които помагат на хората да намерят дългосрочно решение на своя проблем. Наскоро екип от австрийски учени установи, че шафранът е особено полезен при спазване на диета за намаляване на теглото.

Както се казва обаче, всичко ново е добре забравено старо. След справка в историческите книги става ясно, че шафранът е използван като сигурно средство за отслабване и други болежки още преди настъпването на новата ера. Тази билка намира широка употреба у древна Финикия и Персия, където старите магове са я предписвали като надежден лек срещу меланхолия.

Шафран за намаляване на апетита

Когато говорим за отслабване с шафран, най – голямото предимство на подправката е чувството за ситост, което създава. Това е особено важно особено в съвременното общество, в което огромна част от хората борят стреса с безразборно преяждане по няколко пъти на ден.

Гладът е основният проблем и при спазване на диети за отслабване, а точно в този момент шафранът може да бъде супер полезен. Притъпявайки чувството за глад и създавайки усещане за ситост, стресът от новия хранителен режим ще бъде сведен до минимум и по този начин ще имате по – голяма възможност да стигнете до самия край.

Практическото приложение на шафрана в кулинарията е много широко. Може да се използва като основна подправка в супи, ястия с ориз, подходящ е за овкусяване на агнешко месо, птици и риби, съчетава се изключително успешно с домати във всякаква форма. Все пак внимавайте, защото той е силна подправка и лесно може да развалите ястието.

шафран за отслабване

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет:
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване