Отслабване за деца

отслабване за децаЗатлъстяването е особено сериозен проблем при децата от психологическа и здравна гледни точки. Подрастващите понякога са безгранично злобни и често склонни да се подиграват на своите по – пълни другарчета. Това може да доведе до сериозни поражения в личностното развитие и да създаде огромни комплекси за малоценност у младия човек. Поради това е задължително родителите да направят всичко възможно, за да осигурят здравословна диета за отслабване на своето поколение.

Яж, баба, че циганчето ще те пребори

Най – лошо обаче е, че у нас за здрав се смята пълният човек. По стара традиция бабите и загрижените майки карат децата да омитат всичко в чиниите си, дори порциите да са непосилно големи за борец от тежка категория. Ако хлапето откаже следват заплахи, увещания, молби и крамоли. А това е абсолютно погрешно, защото така сами вкарвате наследника в капана на затлъстяването и после е в пъти по – трудно да го подкарате на диета за отслабване.

Полезни съвети при отслабване за деца

Предлагаме на вашето внимание няколко полезни съвета, които лесно може да прилагате при създаване на хранителни навици у вашето дете.

  • Не карайте децата да изяждат всичко сложено на масата. Достатъчно е да хапнат от основните ястия по малко, за да се заситят. Тялото им знае най – добре какво и колко му е нужно, а за разлика от възрастните, повечето от тях не са свикнали да преяждат.
  • Въведете желязна дисциплина на хранене. Малките трябва да разберат от самото начало, че не е хубаво да лапат безразборно каквото и където им падне. По някакъв начин ги накарайте да разберат, че домашното ядене е в пъти по – полезно от „деликатесите” с неясно съдържание, предлагани в училищната лавка или кварталния магазин.
  • Приучете наследниците да ядат малки порции, но по няколко пъти на ден. Започвайте от сутринта със здравословна закуска, която задължително включва чисто биологично мляко или билков чай с мед + свеж плод.
  • Когато детето ви страда от затлъстяване не го карайте да се чувства виновно. За него това не е важен проблем, защото принципно не осъзнава колко опасно е наднорменото тегло. Когато става въпрос за отслабване просто го амбицирайте според ситуацията – кажете му, че трябва да се храни като любимия спортист, певица или кинозвезда. Ако трябва си изфантазирайте някоя диета на Преслава например, за да му дадете сили да започне.
  • Никога, ама никога не се подигравайте на дебелото дете. Болката в такива случаи е огромна и не се знае какъв ще бъде ефектът. Наскоро се запознах с една много амбициозна баба с „Мерцедес”, чиято внучка в трети клас тежи над 70 кг. Опитната дама закара детето в залата за джудо с надеждата да тренира за отслабване, а когато то се уплашило от необичайната обстановка, започнала да го подиграва с целия сарказъм, на който е способна. В крайна сметка момиченцето намрази спорта като цяло още от тези ранни години и когато баща му гледа мач по телевизията, то нагъва шоколад, за да се успокои.
  • Доколкото е възможно предотвратете приемът на вредни и откровено отровни храни в училище. Имайте предвид, че в днешно време училищните лавки предлагат преди всичко непозволени храни, въпреки благоразумните законови разпоредби. Регионалните здравни инспекции откровено бездействат и с лека ръка подминават забранената с разпоредба продажба на сладкарски изделия и газирани напитки в школата. Невъзможно е да се борите срещу системата и поради това обяснете на детето (ако можете), че да се храни здравословно е най – доброто нещо за самото него.
  • Не на последно място – дайте пример на децата си как се провежда правилна диета за отслабване. Ако вие самите се тъпчете с тлъсти меса, хляб, шоколади, бонбони и бира не очаквайте, че наследниците ви ще тръгнат по правилния път. Малките гледат родителите си в очите, попивайки добро и лошо от тяхното поведение.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване