Ето 5 начина за изгаряне на калории, без диети и тренировки

otslabvane-14

Много хора с проблемно тегло мислят, че единственият начин да се свалят излишните килограми, е като се подложат на строга диета с малко калории и сурови тренировки.

Има обаче и доста по- лесни начини да се отървем от мазнините – като се направят редица промени в хранителните и двигателните ни навици.

Предлагаме ви 5 ценни съвета, които със сигурност много ще помогнат:

1. Избягване консумацията на вредни мазнини
Прекомерната консумация на източници на вредни мазнини е една от основните предпоставки за хората, които искат да достигнат здравословно тегло. За съжаление, е доста трудно изцяло да ги елиминираме от храненето си, тъй като се съдържат в много от продуктите, които се продават на пазара. Докато търсим подходящи заместители, можем да намалим значително консумацията им.
Какво трябва да направим?
Преглеждаме внимателно етикетите на храните, които искаме да купим и избягваме тези, които съдържат наситени или растителни мазнини.
Те се срещат най- често в: тестени изделия, колбаси, пълномаслени млечни продукти, пържено и пр.
Вместо тях, увеличаваме консумацията на моно и полиненаситените мазнини, които се съдържат в: зехтин, тлъсти риби, семена и ядки, авокадо и пр.

apetit-1

Трябва да избягваме колбасите

2. Пиене на вода преди хранене
Много експерти по хранене казват, че пиенето на вода преди основно хранене, помага по- лесно да се заситим и да приемем по- малко калории. Не съдържа калории и помага за правилното извършване на всички процеси в тялото, включително метаболизма, храносмилането и пречистването.

Можем да пием по 1-2 чаши вода преди всяко основно хранене за деня.

3. Леки закуска
Тялото изпитва нужда да поеме хранене между две основни хранения. Затова не е необходимо да го потискаме. Но тези леки закуска могат да бъдат много коварни за теглото ни, ако не ги избираме правилно. Ако са прекалено калорични, няма да можем да сваляме желаното количество килограми.

Ето кои видове междинни закуски трябва да избягваме: колбаси, хлебчета, тестени закуски, вафли, бисквити, всички видове бърза храна и пр.
Вместо тях, можем да ядем: ядки, зеленчуци, плодове, семена и пр.

4. Ходене за изразходване на калориите
Дори да нямаме достатъчно време за спорт, винаги можем да отделим време за една разходка, така че да изразходим излишните калории. Но е препоръчително да ходим бързо, за да улесним процеса.
Какво трябва да направим?
Винаги когато можем да ходим пеша, да се възползваме. Трябва да отделяме поне 30 минути всеки ден, за да се разходим. Слагаме удобни обувки, за да ходим бързо. Можем да го правим и докато разхождаме домашния си любимец.

5. Танци
Това е чудесен и приятен начин да изразходваме калории, без изобщо да го усещаме. Ако отделяме между 30 и 40 минути на ден за танци, можем да изгаряме до 700 калории. Освен това, по този начин увеличаваме количествата на серотонин в мозъка, метаболизмът се активира и мускулите се стягат.

Как да го направим?
Просто пускаме любимата си музика и танцуваме. Можем да го правим у дома, без да е необходимо да посещаваме зала.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване