Как да ускорим метаболизма

otslabvane-tialo

Отслабването се случва най- бързо и качествено, ако успеем да ускорим метаболизма си. Ако успеем да го постигнем по естествен начин, няма опасност и за здравето ни.

Ако искате да свалите няколко килограма, ето няколко съвета как да ускорите метаболизма си, по естествен начин, чрез хранене:

Повече протеини

Трябва леко да увеличите количеството протеини, които сте приели, в рамките на балансирано хранене. Чрез тази малка промяна, ще постигнете по- бързо топене на мазнините. Чрез допълнителният прием на протеини, можете да подобрите мързеливия си метаболизъм.

Протеините, чиято консумация трябва да увеличите, съдържат по- високи нива на аминокиселини, като месото и рибата. Месото без тлъстини и яйцата са важни източници на протеини, които могат да ускорят метаболизма по естествен начин.

По- малко въглехидрати

Когато искаме да отслабнем и да ускорим мазнините, експертите обикновено препоръчват да намалим количеството на въглехидратите. Приемът на въглехидрати забавя метаболизма, което се изразява в качване на килограми.

Затова, избягвайте по- големи количества тестени изделия.

otslabvane-polezni-saveti

Внимавайте с порциите

Колкото и да контролираме количествата въглехидрати и протеини, няма да успеем да отслабнем, ако не контролираме порциите храна, които приемаме. Лесен начин да го правим, е като използваме дланта си. Количествата протеини, които приемаме, трябва да са с размера на света шепа.

Канелата може да помогне

Може да звучи невероятно, но канелата може да помогне в отслабването. Благоприятства асимилацията на захарта. Помага да тялото да я храносмели 20 пъти по- бързо. Можете да добавяте канелата към чая, кафето или млякото си. Използвайте я като подсладител, вместо захарта.

Кажете „Да“ на орехите

Доста са калорични, но помага да са много полезни. Важни са също за косата, кожата, нивата на енергията. Благодарение на мазнините, които се съдържат в орехите, си осигуряваме доста омега 3 и 6 мазнини. Една шепа на ден е напълно достатъчна.

Тлъста риба

Много полезна храна за мозъка, а и ускорява метаболизма. Протеините и мазнините, които съдържат са перфектни за ускоряването на метаболизма.

Включете семената в диетата си

Чия, сусам, ленено семе, киноа. Освен че са вкусни, ще ви помогнат да ограничите приема на калории.

Алтернативни бобови култури

Хумусът е много полезна храна преди тренировка. Осигурява ни енергия, така че по- лесно да топим мазнините.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване