10 храни, които топят мазнините ефективно

otslabvane-korem

Някои храни и напитки съдържат естествени вещества, които могат да подтикнат отслабването, без да е необходимо да прибягваме до диети и изтощителни тренировки.

Кафето, ядките и яйцата увеличават количеството калории, които изгаряме през деня и намаляват апетита, което води до неминуемо отслабване.

1 Вода

Пиенето на вода има множество свойства за здравето, но е полезна и за отслабването. Колкото повече вода пием, толкова повече ускоряваме метаболизма и намаляваме апетита си.

Изпиването на половин литър вода увеличава метаболизма с 30%. Пиенето на два литра вода дневно увеличава енергийния разход с 96 калории на ден.

Най- добре е да пием водата преди хранене, ако искаме да отслабнем, и да е по- студена. Когато пием студена вода, тялото увеличава енергийния разход, за да я стопли.

Когато пием вода половин час преди хранене, консумира по- малко калории, докато яде.

2 Яйца

Много подходяща храна, ако искате да отслабвате. Богати са на протеини, здравословни мазнини и причиняват чувство на ситост, а в същото време не съдържат толкова много калории.

Консумацията на яйца на закуска автоматично ни кара да приемаме по- малко калории през деня, като:
-увеличава с 65% отслабването
-намалява с 34% обиколката на талията
-намалява с 16% общото количество мазнини в тялото

3 Кафе

Богата на антиоксиданти и биоактивни вещества напитка. Доказано е, че кофеинът, активната съставка на кафето, увеличава топенето на мазнините и помага за контролирането на теглото.

Ако обаче всеки ден пиете по много кафе, ефектът няма да е толкова голям, тъй като тялото ви привиква към кофеина и действието му намалява.

kafe-kosa

4 Кокосово масло

Богато е на мастни киселини със средна верига, наричани още триглицериди със средна верига. Увеличава значително чувството на ситост, така че да приемаме по- малко мазнини през деня. Увеличава броя на изгорените калории през деня. Две лъжици на ден могат да ви помогнат да намалите значително мазнините по корема. Но трябва да изключите всички останали мазнини от менюто си, тъй като една лъжица кокосово масло съдържа около 120 калории.

5 Зелен чай

Още една много подходяща за отслабване напитка. Също като кафето съдържа голямо количество кофеин, който благоприятства топенето на мазнините. Освен него обаче, зеленият чай съдържа антиоксиданти, които също помагат да отслабваме. Изследване показва, че консумацията на зелен чай увеличава със 17% топенето на мазнините и увеличава енергийния разход с 4%. Много е ефективно за топенето на мазнините по корема.

6 Готвени картофи

Ако ги готвим и консумираме по правилния начин, картофите могат да ни помогнат в отслабването. Варените картофи имат много висок индекс на засищане в сравнение с други храни.

Запълват стомаха, засищат ни за повече време, така че да не ни се яде друго. За да засилите действието им, след като ги сварете, ги оставете да изстинат. Така ще се образуват големи количества устойчиво нишесте, вещество близко до фибрите, което помага за отслабването.

7 Ядки

Те са много подходящи за малка закуска с ниско съдържание на въглехидрати и богати на фибри, протеини и мазнини. Въпреки високото съдържание на мазнини, ядките не напълняват, а още повече спомагат за отслабването. Разбира се, стига да не прекаляваме с тях.

8 Риба и нетлъсто месо

Едни от най- добрите източници на протеини. А те са важни, тъй като намаляват апетита, като ни карат да изгаряме до 80- 100 калории повече на ден.

9 Люти чушки

Съдържат веществото капсаицин, което намалява апетита, увеличава метаболизма и топенето на мазнините. Така че, ако обичате люто, възползвайте се. Но и тук го има момента като при кофеина. Ако свикнете да ядете люто, ефектът на кансаицина значително намалява.

10 Ябълков оцет

Полезен е за хората, които искат да отслабнат. Увеличава чувството на ситост и намалява дневния прием на калории. Консумацията на 15- 30 мл дневно може да помогне да свалим между 1,2 и 1,7 кг.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване