Как да изключим излишните калории

kalorii-namalqvane

Знаете ли колко излишни калории на ден приемате, без да осъзнавате? Кафе със захар, едно газирано и пр. По този начин няма как да отслабнете.

В края на деня се оказва, че сме приели много повече калории, отколкото трябва. Обикновено става въпрос уж за дребни неща, но когато се натрупат, стават вече фактор. Например: захар в кафето, едно – две газирани, няколко чашки вино, повече олио в готвеното.

Спазването на диета или поддържането на фигурата не изискват постоянно да се лишаваме от удоволствия.

kalorii-otslabvane

Как да го правим, без да се отрази на кантара?

Не става въпрос за забрана, а да се наслаждаваме на капризите си, без да се страхуваме, че ще напълнеем. Има начини, които ни помагат да си угаждаме с любимите неща, без да качваме килограми. Например: 10 грама зехтин са 90 калории, но ако добавим към ястието 10 грама настъргано сирене, добавяме още 40 калории. Две чаши кафе със захар са 62 калории плюс едно газирано, стават вече 130. По отделно изглеждат малко, но когато се натрупат, се изненадваме колко са много.

Интелигентно хапване

Когато пием кафе със захар, вместо газирано, можем да го съчетаем с вода. Зеленият чай също е добър вариант, както знаете, не му се добавя захар. Натуралните сокове също съдържат доста захар, така че можете да ги замените с фрешове, например.

Замествайте пърженото с печено или варено.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване