Храни, които пречистват черния дроб и ни помагат да отслабнем

cheren-drob-1

Отслабването е много по- сложен процес от това да броим калории и да правим упражнения. За да постигнете възможно най- добри резултати, органите и системите ни трябва да са здрави.

За да успеем да отслабнем здравословно и за постоянно, един от най- важните органи е черният дроб. Може би се сещате за него, само след като пийнете повече, но той прави много повече от това само да пречиства кръвта ни от алкохола.

Също така има важна роля за метаболизма, за свойствата на тялото да разгражда мазнините и калориите. Той е един от първите органи, които страдат, когато напълнеем или имаме хормонален дисбаланс. Затова, за да можем да отслабнем, той трябва да е в идеално състояние.

Сигурно вече си задавате въпроса: „Как мога да пречистя черния си дроб?“ Има пречистващи диети, специални шейкове и пр. начини. Има много храни, които действат пречистващо. Ето някои от тях:

cheren-drob-hrana

Студено пресовани масла. Зехтин, олио от ленено семе и др., са много полезни за черния дроб. Стига да се консумират умерено. Те ни предлагат база от мазнини, които усвояват токсините, които се намират в кръвта.

Чесън. Активира ензими в черния дроб и помагат за изхвърлянето на токсините. Богат е на селен и алицин.

Зелен чай. Пълен е с антиоксиданти, сред които и мощните катехини. Зеленият чай активира идеално функциите на черния дроб.

Орехи. Съдържат много аргинин, аминокиселина, която помага за изхвърлянето на амоняка от тялото. Източник са на мастни омега- 3 киселини.

Домати. Съдържат големи количества глутатион. Той пречиства черния дроб и ни предпазва от няколко вида рак.

Цитрусови плодове. Богати са на витамин С, който стимулира дейността на черния дроб и помага за изхвърлянето на токсини от тялото.

Авокадо. Също съдържа глутатион.

Червено цвекло и моркови. Богати са на бетакаротени, които пречистват идеално черния дроб. Съдържат флавоноиди, които стимулират дейността на черния дроб.

Куркума. Също притежава силни пречистващи свойства.

Ябълки. Съдържат веществото пектин, което пречиства тялото и храносмилателната система. Предпазва черния дроб от натрупване на вещества.

Грейпфрут. Заради антиоксидантите и витамин С, е идеален вариант за пречистване на черния дроб. Помага в производството на ензими и помага за изхвърлянето на карцерогенни вещества и токсини.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване