Семената киноа – за ефективно отслабване и здраве

Киноата е растение от Южна Америка. Била почитана от древните инки като свещено. Киноата има много полезни съставки, които помагат за отслабване и поддържане на добро здраве.

Растението съдържа много протеини, които могат напълно да заменят нуждата от месо. Богата е и на аминокиселини, които са безценни за организма. Чаша семена от растението могат да ви осигурят толкова протеини, колкото и яйцето.
Киноата се препоръчва горещо на хората с мигрена, тъй като сред съставките й са магнезий и витамин В2. Приемането на растението облекчава симптомите на болестта като главоболието. Магнезият в киноата разширява кръвоносните съдове. Това му свойство, освен при мигрената, е полезно и за хората с високо кръвно и някои сърдечни заболявания.dieta68

Семената на киноата се изключително полезни за поддържането на равновесието в храносмилателната ви система. Растението се усвоява много бързо от организма и съставките му започват да действат веднага. Киноата съдържа и много полезни фибри. Благодарение на фолиевата киселина и витамините В, черният дроб се изчиства по- бързо от токсините. Киноата не съдържа и никакъв глутен.

Растението съдържа и важни минерали, които при попадане в тялото, стимулират производството на важния ензим супероксид дисмутаза. Той помага за унищожаването на свободните радикали в организма. Ензимът ни подмладява и може да премахва раковите клетки.

Може да приготвяте киноата също като ориза и дори да го заместите с нея в ястията. Консумирайте я на закуска заедно със сушени плодове и малко мед. Също може да я прибавяте към салатата си или към супата.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване