Методи за здравословно отслабване

Здравословно отслабване

Здравословно отслабване

Индустрията за отслабване регистрира огромни печалби в размер на милиарди всяка година. Нон – стоп ни заливат предложения и реклами, обещаващи да стопят излишните килограми едва ли не за броени минути, превръщайки ни в най – красивите същества на света.

Наистина, съществуват много отлични продукти и диети за отслабване, но колкото и да са добри, те няма да ни помогнат в случай, че самите ние не знаем какво искаме и как да го постигнем. Да си отговорим на тези въпроси не винаги е лесно, но всъщност не е и толкова трудно. Така че, нека да започнем!

Правилният начин за отслабване

На първо време нека обърнем внимание на самите вас. Помислете и си спомнете колко програми и диети за отслабване всъщност опитахте досега? После (напълно честно) признайте, до каква степен изпълнявахте предписаното и какви резултати постигнахте? Ако сте изпробвали няколко или повече методики без успех, то тогава в 95% от случаите вината е изцяло ваша.

Защото хората често се срамуват да попитат, да потърсят мотивация, често дори не се сещат да прочетат правилните техники за отслабване.

Самият аз имах страдащ от затлъстяване съученик, който поне веднъж в седмицата ме питаше дали имам възможност да го тренирам. Всеки път отговарях с «да, ще ти помогна» и всеки път минути преди началото на тренировката той се обаждаше да съобщи, че не може да дойде поради някаква си причина. Така продължи с години и през цялото време съученикът нито един път не се престраши да попита поне за някаква диета, която да му помогне. Терзанието продължи и докато ние гонихме вятъра, той се чувстваше сам и изоставен, безсилен да се пребори с проблема. Най – интересното от всичко е, че в знак на извинение държеше да ме черпи с пасти и торти.

Разказах тази история, за да разберете, че независимо дали става въпрос за тренировъчна програма или диета за отслабване, най – важното нещо е мотивацията. Не си ли помогнете самите Вие, то никой и никога няма да успее да направи това.

Запомнете, че Вие сами решавате СЪДБАТА си. Искате ли да се чувствате като аутсайдери – яжте пасти и затлъстявайте. Искате да бъдете пълноценни – тичайте, скачайте, играйте, целувайте и въобще живейте. Готови ли сте да започваме?

Основни принципи на здравословното отслабване

Погтовени и мотивирани да промените живота си, нужно е да последвате само тези два полезни съвета:

Променете начина си на мислене

Още от този момент разберете, че битката с излишните килограми трябва да се планира в дългосрочен план и НЕ съществуват техники за здравословно отслабване, които ще Ви направят като шампиони по фитнес само за няколко дни. Всичко започва от цялостната промяна в начина на живот, в хранителния режим и двигателните навици. Ако не осъзнаете това, то Вие сте обречени на провал, последван от огромно разочарование.

Забравете за безкрайното излежаване пред телевизора, тъпкането с мазни и сладки храни. Заменете ги с разходки в природата, тренировки в залата или парка, плуване, каране на колело и въобще каквото се сетите още. Стартирайте подходяща диета за отслабване и я спазвайте, колкото и да е трудно в самото начало.

Планирайте ефективна програма за отслабване с реалистични очаквания и цели

Голяма част от хората прекарват свободното си време в правене на неосъществими кроежи и хвърлят огромни усилия за строеж на въздушни кули. За да свалите излишното тегло оставете всичко останало на заден план и разработете ефективен план. Подхождайте внимателно и не надхвърляйте физическите и психическите си способности.

Ако например цял живот се изяждали по един хляб на ден, то в началото на Вашата диета за отслабване би било най – малкото неразумно да изхвърлите напълно този продукт от менюто си. По този начин само ще докарате силен стрес на организма и не след дълго ще попаднете в задъдена улица. Правете промените постепенно и осъществявайте намеренията си плавно. Всяка рязка промяна води до значителни сътресения, чиито последствия понякога не могат да бъдат предвидени.

Решете как ще повишите и двигателната активност. Сами преценете кое е подходящо за вас – започване на тренировки за отслабване във фитнеса, ежедневни разходки, плуване, игра на баскетбол и футбол, или каране на колело. Възможностите на практика са неограничени и единственото препятствие по пътя към успеха сте самите Вие.

Заключение

Накрая още един път ще припомня, че Рим не е построен за един ден. Казано с други думи, за постигането на всяка една цел е нужно време. Това важи с още по – голяма сила при желанието за отслабване, за осъществяването на което, поне в началото трябва да положите немалко усилия. Ако успеете да промените Вашия начин на мислене, то ще успеете да промените и живота си.

Упражнения за отслабване: 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване