4 ключови съвета за отслабване

За да успеете да отслабнете и да запазите постигнатите резултати, трябва да промените някои не особено здравословни навици. Ето някои полезни съвета как да свалите излишни килограми:

otslabvane-10-kg

Яжте водорасли. Те съдържат големи количества йод. Той пък стимулира щитовидната жлеза, а оттам и метаболизма на тялото. Водораслите имат доста хранителни свойства, съдържат много витамини и минерали.

Шепа водорасли на ден е достатъчно, за да отслабнете. Най- добре е да редувате няколко вида. Някои изискват повече време за готвене, други се нуждаят само от хидратиране. Може да ги добавяте към различни ястия: супи, салати, бобови и др.

Дълбок и възстановяващ сън. Хубавият сън помага да отслабваме. През нощта в тялото се случват много важни биохимични процеси. Мелатонинън е хормонът, който ни поддържа млади, повишава имунитета ни, помага да отслабваме и пр. За да спим добре и да отделяме много мелатонин, трябва да следваме тези съвети:

yadene

– Вечеряйте рано и си лягайте рано
– Правете умерени упражнения през деня
– Някаква отпускаща физическа дейност преди сън
– Спете на тъмно, тихо, далеч от електрически вълни

Вечеряйте леко, топло и рано

Най- подходящо за вечеря е порция зеленчуци и някакъв въглехидрат. Ако вечеряме големи количества протеини през нощта, тялото ще трябва да положи доста усилия, за да ги храносмели. Ще останат много шлаки и токсини, които трудно ще изхвърлим. Ако вечерята е топла, помагаме на черния дроб в извършването на функциите му. Важно е да се вечеря рано. Добре е храната да е смелена преди да легнете, за да произвежда тялото още повече мелатонин. Идеалното време за вечеря е 20 часа, а за лягане – 22 часа.

Много дъвчене. Храносмилането започва в устата, храносмилателните ензими се освобождават със слюнчените сокове. Ако не дъвчете, няма как тези процеси да се случат.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване