12 минути тренировка за цялото тяло

Тренирайте навсякъде, по всяко време, без ограничения

Имаш извинителна бележка за тренировка навън: фитнес салонът е твърде скъп за теб, а паркът е толкова далеко, че ти трябва половин денонощие да стигнеш дотам. Стегни се, защото към теб идва една супер свежа и функционална суперсерия, от която и да искаш няма как да избягаш. Можеш да я играеш когато и където поискаш, не ти трябва нищо друго освен желание.

бърпи

Бърпи

Лицеви опори със събрани ръце

Легнете на пода и поставете ръцете на ширина по – малка от тази на раменете. Направете три – пет серии по 15 – 35 повторения. Ако чувствате, че ви е твърде лесно – вдигнете краката на стол или шкаф.

Тази разновидност на лицевите опори акцентира върху трицепсите и вътрешната част на гърдите. Бързото изпомпване осигурява приток на сила и развиване на невероятна бързина.

Качване върху стол

Застанете прави пред здрав стол и поставете единия крак върху него. След това се качете с активния крак, все едно сте на стъпало, другият остава да виси във въздуха. Върнете в изходна позиция. Изпълнете три серии по 20 – 40 повторения на крак.

Това фитнес упражнение е особено полезно за хората, работещи на бюро. Само един час стоене пред компютъра свива тазобедрените рефлектори и лишава от възможност мускулите да функционират правилно. Също така можете да изкачвате истински стъпала, което е перфектна тренировка за силни и стройни крака.

Бърпи

Никоя съвременна фитнес тренировка не може да мине без бърпи.

1. От стоеж клекнете максимално бързо и без прекъсване преминете в положение за лицева опора.

2. Придвижете краката към гърдите така, сякаш сте клекнали.

3. Мигновено скочете силно нагоре.

Играйте 2 серии по 20 повторения.

Ако имате време само за едно упражнение, направете точно това. То кара кръвта да ври и кипи, цялото тяло да работи на максимална степен. За напреднали фитнес маниаци е удачно да правят лицева опора преди всеки скок, вместо само да се подпират на ръцете.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: ,
Публикувано в Фитнес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване