Китайски рецепти за отслабване

Здравословното хранене е изключително важно в китайската медицина. Ето рецептите на някои супи, които могат да ви помогнат в борбата с килограмите:

 

Рецепта с глог и царевична коса:

За супата са необходими  50 гр царевична коса и 10 грама сух глог. След като измиете и нарежете продуктите, оставете ги да заврат във вода.

 

Глогът съдържа веществото липаза, което участва активно в разграждането на мазнините. Царевичната коса съдържа различни видове полезни витамини, сред които Е. Действа като диуретик, което също помага при отслабване.

 

Рецепта с домати и алое:

 

200- 300 грама алое вера трябва да се накълца на парчета, след което да се пуснат в гореща вода. Доматите също се нарязват на парчета. Заедно с алоето се смилат на сок.

 

Алое вера изчиства чревния тракт. Освен това съдържа много антиоксиданти и тонизиращи вещества. Доматите  също имат съставки, които помагат за отслабването.

Препоръчително е рецептата да се изпълнява през есента. Сокът се пие сутрин на закуска. При ежедневната му консумация в рамките на три седмици може да отслабнете с 4 кг.dieta12

 

Рецепта с гъби и доуфу:

Съставки за супата: 200 гр. доуфу, 100 грама гъби, растителна мазнина, зелен лук, бульон, сол.

 

Гъбите се режат на ленти, а доуфу- то – на кубета. Гъбите се поставят в нагорещено олио. Прибавят се сол, доуфу и бульон. Лукът също се изсипва. Яденето е готово, когато гъбите са сварени.

 

Доуфу се нарича китайското соево сирене. То е изключително полезно, тъй като съдържа много белтъчини. Гъбите са много ефективни при свалянето на килограми.

 

Рецепта с шаран и дунгуа:

Съставки: 1 кг шаран, 1 кг зимна тиква (дунгуа), растително масло, зелен лук, джинджифил, захар, вино за готвене от ориз, черен пипер

 

Шаранът се пържи до златиста коричка. Дунгуата се нарязва на парчета. Прибавете ги към рибата заедно със солта, захарта, лука, оризовото вино и джинджифила. Изчакайте шарана да се свари, след което извадете лука и джинджифила. Прибавете черния пипер.

 

Дунгуа е  много полезна за добър метаболизъм. Участва активно при изгарянето на мазнините. Шаранът помага за пречистването на тялото от токсини.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Рецепти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване