Пълнеем заради недоспиване!

пълнеем недоспиванеСпазвате диети за отслабване, но няма резултат? Направили сте всичко, което се изисква от вас, за да отслабнете, но без никаква полза, и вече сте напълно отчаяни? Чудите се защо?
Доказано е, че недоспиването предизвиква промени в дейността, която извършва мозъка, и това от своя страна предизвиква хората да се хранят повече от необходимото. Изследвания установяват, че има много общо липсата на сън и затлъстяването, но все още не са открили причината за това нещо. Учени от университета в Калифорния направили изследвания върху 23 човека, които не си поспивали достатъчно. Дейността, извършвана от мозъка била проверявана няколко пъти сутрин – когато спали пълноценно, и когато били лишавани от сън.
След нощите, в които не успели да си поспят добре са установени нарушения в мозъчната кора отговарящи на ситостта, а в същото време – стимулирани зоните, свързани с желанията.
Едно от най – интересните открития е, че по – калоричните храни най – много са търсени от тези кора, които не успяват да се наспят достатъчно – съобщава за това Матю Уолкър – един от изследователите. Всичко това обяснява връзката между наднорменото тегло и напълняваненедоспиването. Затова не се чудете ако спазвате диета за отслабване, правите упражнения, изобщо всичко възможно за да отслабнете, но въпреки това не се получава. Причината е разкрита.
Теглото може да се контролира чрез механизми в мозъка – твърдят специалистите. След проучвания е установено, че почти половината от хората минали двадесет години в света имат наднормено тегло, а десет процента – страдат от затлъстяване. Най – лошото е, че броят на тези хора продължава да расте.
Затова не се чудете каква диета за отслабване да изберете и да стресирате организма си още повече, а си поспивайте редовно, правете си разходки на свеж въздух в някое спокойно местенце, където можете да си починете добре, хранете се здравословно и ще се чувствате много по – добре.

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване