Кафето ни помага да отслабнем

кафе отслабванеОт десетилетия насам хората се върнуват от въпроса дали кафето може да ни помогне да отслабнем. Отдавна е доказано, че ако пием черно кафе, чисто, без добавки, това много ще ни помогне да отслабнем. Кофеинът, съдържащ се в кафето много допринася за отслабването. Освен че има ободряващ и енергизиращ ефект, кафето също убива апетита и е подходящо да бъде използвано от хората, които желаят да отслабнат.
То изгаря мазнините като активира мускулите. Помага и за издръжливостта, когато ви предстои прекалено натоварен ден. То мотивира тялото да използва енергията, натрупана в мастните резерви.
Кофеинът стимулира уринирането. Отървава ни от излишната вода. Но ако прекалим с употребата на кафето, може да се обезводним. Затова ако си позволявате по – често да пиете кафе, пийте и повечко вода, за да си набавяте изгубената такава.
Ако обичате сладко и не можете без него заместете г ос кафе, и по този начин ще се предпазите от ненужните въглехидрати, а ще намалите и кафе отслабванетеглото си. Кафето също така ускорява и метаболизма. Пийте го преди тренировка и ще ви помогне по – бързо да изгорите калориите.
То не съдържа калории, но ако не му сложите захар, мляко или сметана.
Диетолози твърдят, че пиенето на напитка, в която няма никакви калории преди да започнете да се храните ще убие апетита ви и ще ядете по – малко.
Да не забравяме, че кафето помага за отслабването, но да не се надяваме само на него – то трябва да е съчетано с хубава диета и много спорт. Иначе няма как да отслабнете. Внимавайте също с количеството, което приемате – ако прекалявате ще си докарате здравословни проблеми – например нервност, безсъние. Затова нека всичко е в умерени количества.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване