Имате ли нужда от диета по време на бременност?

bremena-zena_1Повечето жени,  се чудят се как по време на бременност да не напълнеят и накрая приемайки напълняването за неизбежно са склонни да се примирят с наднормено тегло. Осъзнавайки, че една рискова диета може да повлияе отрицателно както по време на раждането и така и на детето. Затова идва логичното заключение, че диетата на бременната жена трябва да бъде правилна, и че е необходимо да е добре обмислена.

Преди всичко, обърнете внимание на  храненето, много дами споделят си, че по време на бременността си са страдали от постоянното желание за ядене. Това желание често води до затлъстяване, което прави раждането по –трудно и рисково. Искате ли го?

Систематично и навременно консумиране на храни, с интервал от 4-5 часа е това  което ви трябва. Но имайте предвид, ако през това време нямате желание да хапнете не е нужно да се яде. След събуждане от сън, диетолозите препоръчват да не се яде веднага. Изчакайте най-малко един час.

bremena-zenaПреди да си легнете, колкото и да ви се иска, не можете да ядете. Ако, обаче не можете да устоите на гладът и  тялото ви стене, можете да се  ограничите с няколко хапки сирене, извара или кофичка кисело мляко. Все млечни продукти, които имат положителен ефект върху стомаха и ще бъдат от полза на детето.

Диетата на бременната жена трябва да се състои само от натурални продукти, плодове, горски плодове и зеленчуци. Изключват се от хранителния режим  консервираните храни, особено тези храни, които включват оцветители.

Също така трябва да бъдете много внимателни с бонбоните, често прекомерната употреба на сладки и шоколад води до затлъстяване, както и до развитието на диабет. Със солта също е добре да бъдете внимателни, яденето на твърде много сол води до забавяне на метаболизма.

Ако следвате нашите съвети, тогава няма да имате никакви проблеми при раждането, и вашето бебе ще се роди здраво.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване