Президентската диета

Бил Клинтън

Бил Клинтън

Президентската диета е разработена от д-р Артър Агатстонъм. Тази диета често могат да бъде намерена и под името  SouthBeach диета или  Плажна диета. Тази система за ефективна загуба на тегло дава възможност за получаване на всички необходими за подобряване работата на сърдечно-съдовата система вещества и в същото време да се отървете от наднорменото тегло.

Най-известният последовател на тази диета са бившият президент на САЩ Бил Клинтън и съпругата му Хилъри. Благодарение на тях  тази диета е обявена за президентска.

Смята се, че диетата на президента практически няма противопоказания. В допълнение, нейните предимства са достатъчно гъвкавият график на хранене, както и разнообразният хранителен режим, който ви позволява да не седите гладен по време на диетата.

Президентската диета също е от дългосрочните диети. Тя ви позволява постоянно да губите килограми, както и  успешно да елиминирате последващото увеличаване на теглото.

Основният принцип на диетата е идеята за правилния баланс между въглехидрати и мазнини (тя съчетава яйца, морски дарове, зеленчуци, постни птици и зехтин).

Тази система напълно изключва от потреблението животинската мазнина, бързото хранене, маргарина и храните, претърпели  дълбока обработка –  туршиите, сухите салами и т.н.

Диета на президента се състои от няколко етапа.

Първият етап е доста строг и продължава две седмици. През това време трябва да се консумира постно месо, риба, птиче месо и зеленчуци. Въглехидратите и мазнините практически са изключени.

Във втората фаза вече се въвеждат продукти като хляб от пшенично брашно, ориз и тестени изделия от тъмно брашно. Фазата продължава толкова дълго, колкото е неовходимо за да постигнете желаното тегло. Загубата на тегло достига оптимална скорост от килограм на седмица.

Третият етап, в действителност, е вашият начин на живот. Позволено е почти всичко, с изключение на картофи, бял ориз, тестени изделия и хляб от фино бяло брашно, както и сладкишите.

Етап 1

Месни продукти

Препоръчва да се използва постно месо – варено, задушено, на скара, с изключение на пържено месо и бульон. Можете да ядете говеждо, телешко, свинско или агнешко месо без мазнини, пилешки или пуешки гърди (без кожа), постни карантии от говеждо, телешко, свинско или агнешко като езици, сърца, черен дроб, бъбреци; пилешки субпродукти.

Риба и морски дарове

 Ядат се бедните на мазнини сортове риба, варени или печени: треска, мерлуза, костур,  щука, шаран. Морски дарове: скариди, миди, калмари.

Мляко и млечни продукти

От мляко и млечни продукти могат да се използват само тези със съдържание на мазнини до 2,5%, без добавки (захар, плодове, бисквити, шоколад, ванилия и т.н.)

Сметана – до 15% мазнини, извара – до 6%.

Яйца

Можете да изядете  две яйца на ден, твърдо или рохко сварени.

Зеленчуци

Хилари Клинтън

Хилари Клинтън

Зеленчуци могат да се ядат само в сурово състояние, в яхнии или варени и само тези, които са в списъка. Това са:  ряпа, всякакви кълнове, тиквички, патладжан, репички, маруля, краставици, зелени аспержи, авокадо, морски водорасли. Чушки и домати – не повече от едно парче средно дневно.

Плодове – може само лимон и боровинки.

Гъби – може да се използват в ястия варени или задушени гъби.

Ядки – всеки ден по 5 ореха или бразилски орехи, лешници или 20 кедрови ядки или кашу.

Мазнини – до две супени лъжици растително масло (слънчоглед, рапица, царевица).

Подправки – в храната може да се добавят сол и черен пипер.

Напитки – чай, кафе – неподсладени (не разтворимо кафе и торбички чай), минерална или изворна вода, без газирани напитки.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване