ДИЕТА с краставици

86500351_XSКраставицата – това не е храна, а илюзия за храна. Това прави този зеленчук идеален за всякакви диети.

Освен това, физиологичното действие на краставиците е да  стимулира храносмилането и червата, нормализира  водно-електролитния баланс,  пречиства кожата, действа като диуретик за стимулиране на метаболизма и НИКОГА не предизвика алергични реакции.

Краставицата, в комбинация с мазни храни, майонеза, заквасена сметана, растително масло, дава усещане за ситост в продължение на 3-4 часа .

Козметичните  свойства на краставицата, когато се прилага външно са: избелва кожата, успокоява, омекотява, овлажнява , подхранва … Дори и най-закоравелите, мазолести лапи,  краставица може да ги се превърне в кадифе. Все пак, ако се изброят всички магически свойства на краставицата, това няма да бъде ода, а трактат.
През този сезон вече има краставици по пазара в изобилие.

Ето рецептата за диетата с краставици:

100гр краставици, нарязани на ситно, се подправят с нискокалорична лека майонеза (250-280 ккал). Това е! Краставици + майонеза е равно на – общо 240 калории.
Не добавяйте сол – достатъчно е тази,  която се намира в майонезата. Майонезата може да се замени със заквасена сметана. Изберете такава с ниско съдържание на мазнини. Тогава можете да добавите малко сол, но по-добре да се овкуси  с черен пипер, вместо със сол .
Може да подправим салатата и с някоя зелена подправка за вкус (копър, магданоз, кориандър, босилек, естрагон, целина), можете да използвате и сушени подправки. Количеството на зеленината не е ограничено. Не се притеснявайте за калории – те не са там.
Тази салата от краставица и майонеза се разделя на три хранения: първото в 12 до 14 часа , второто в 16 – 17 часа и третото в 19-20 .  На всяко хранене можете да добавите и по едно парче черен хляб – 50 гр.
Ако усетите глад, вечерта можете да изядете и една голяма  ябълка или 2 портокала, круши или банан – 100 калории .
По време на тази седемдневна диета закуската е обикновена –  чай или кафе без захар.

Efectivo-tónico-caseroКалориите за един ден Общо 900 ккал / ден :

240 калории – краставица + майонеза
300 калории – 150 грама хляб
100 калории – плодове
200 калории –  закуска
60 ккал – чай / кафе / захар по време на работа

Останете една седмица само на  краставици – няма да съжалявате !

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване