Диетата със сирене – безопасна, но ефективна!

cheeseТова е вид протеинова диета, но се различава от тази с месото, защото протеинът, който се съдържа в сиренето, много по-добре се абсорбира, както и млечните протеини от човешкия организъм. Диетата със сирене трябва да се използва в рамките на определен период от време, но тя ви позволява да отслабнете веднъж и завинаги.

Полезните свойства на сиренето и неговия състав. В сиренето се съдържат около тридесет процента  млечен протеин, който  много добре се абсорбира от тялото, минерали и много млечни мазнини, насърчаващи обмяната на веществата. В състава на млечния протеин има незаменими аминокиселини, включително лизин, триптофан, метионин,  без които човек не може да живее нормален живот, тъй като на тези протеини образуват тъканите на тялото.

Още в сиренето намираме минерали като калий и фосфор, който укрепват костите и – това е много важно, особено по време на менопаузата, когато поради нивото на половите хормони намалява костната плътност. Той съдържа също така и витамин А.

Принципи на диетата със сирене
Както е известно, получаваните  хранителни протеини са прецизно конструирани клетки. Ако човек не получава въглехидрати в достатъчно количество, като енергиите започват да се прилагат протеини и мазнини, но това не е безопасно, тъй като с тяхното разпадане в тялото се образуват вредни вещества.  Диетата със сирене  не може да продължи дълго.
Има две версии на тази диета. Първият вариант – разтоварваща със сирене и вино и  втората – достатъчно дълга седмична лека диета със сирене.
За диетата купувайте само твърди сирена, които съдържат най-много 10% мазнини и не са особено солени.

Сирене и вино разтоварваща диета
Тази  диета е много подходящ за почивка, тъй като по време на хранене трябва да се пие няколко грама бяло вино. За един  деня на разтоварващата диета може да отслабнете с половин килограм.
Менюто на тази диета представлява 70 грама сирене с бисквити и сухо вино 50 грама по пет пъти на ден. Обезателно да се пие между храненията до около един и половина литра течности.

Диета със сирене за една седмица
Диетата е ефективна, но въпреки факта, че мазнините и млечните протеини са по-малък вредител от протеините и мазнините в месото и месната диета, тя не може да продължи по-дълго. С нея можете да загубите около 7 кг.
За хората, които страдат от заболявания на бъбреците и сърцето, тази диета не е подходяща. Като хранене диетата със сирене трябва да бъде 5 до 6 пъти на ден.
photo_verybig_575672Меню седмична диета:
* 8-00 – неподсладен чай;
* 10-30 – едно варено яйце;
* 13-00 – варено постно месо (птици или телешко) 200 грама;
* 15-30 – 10% мазнини сирене 150гр;
* 18-00 – 250 гр. Извара с ниско съдържание на мазнини;
* 20-30 – чаша кисело мляко.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване