Диетата нa Ким Протасов

103046Израелският диетолог Ким Протасов става известен сред колегите си диетолозите със своята забавна мисъл, публикувана за първи път в края на миналия век: „Слабата крава не е  газела!“. И в знак на почит, оттогава тази диета е кръстена на него.
Диетата продължава пет седмици.

Първата седмица от вашата диета се състои изцяло от сурови зеленчуци и сирена. При силна потребност от разнообразие при храненето е разрешено да се изяде едно варено яйце. Приемът на сурови зеленчуци е неограничен, а консумацията на храни също е оставено на собствената ви преценка. Може да се пие чай и кафе, без захар, разбира се. Задължително е обаче да се пие не по-малко от 2 литра чешмяна вода на ден.

Втората седмица не се различава от първата, с изключение на това, че ограничавате вкусовите си предпочитания. В началото на втората седмица на диетата на Ким желанието да има нещо, освен сурови зеленчуци, напълно изчезва.

От третата до петата седмица, намалете потреблението на сирене и започнете да разнообразявате ежедневната си диета с 300 грама месо (животински протеини, риба, птиче месо или червено месо). Най-бързата загуба на тегло ще започне едва през последните две седмици. Диета перфектно почиства организма, премахва всички вредни вещества и витамини чрез пресните зеленчуци. Следва да се отбележи, че това е доста проста диета от психологическа гледна точка, тъй като количеството на храната не се ограничава, а  период от време за спазване не съществува.

priqtno-spaneПри спирането на диетата трябва да бъдете много внимателни и това трябва да стане постепенно, като  добавяте към вашата диета познати храни. В противен случай може сериозно да навредите на тялото си.

Първият ден на спиране на диетата:

Добавяте мазнини – до 30гр на ден, но не повече!

Вторият ден
Въвеждане на плодове –  всички, освен банани.

Третия ден на освобождаване
Въвеждане на зърнени култури. Желателно е да са базирани на овесено брашно.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване