Рибна диета с много протеин

рибна диетаРибата е сред най – полезните за човешкото здраве храни. Изключително богата на протеини и полиненаситени мастни киселини, тя е неразделна част от всяка диета за отслабване или покачване на мускулна маса. Безспорните ѝ качества я правят незаменима за професионалните спортисти, нуждаещи се от качество за постигане на високо спортно майсторство.

Сред основните предимства на рибата е, че тя е изключително лесносмилаема, с ниска стойност на калории и богато съдържание на протеини. Това са основните причини да бъде препоръчвана от специалистите при диети.

Предлагаме ви една супер качествена диета за отслабване с риба, която е базирана на популярните нисковъглехидратни диети. Хубавото при нея е, че е много лесна за изпълнение, прилага се само два – три пъти седмично, а общият период на провеждане е от 1 до 2 месеца.

Диета за отслабване с висок прием на протеин

Същността на този хранителен режим е да се приемат много белтъци, а количествата въглехидрати и мазнини да се занижават. Очаква се редуциране на личното тегло с около ½ кг на седмица, което е напълно достатъчно.

Примерно меню

  • Закуска: 1-2 яйца (твърдо сварени), 1 мъничка филийка пълнозърнест хляб, чаша билков чай без подсладител
  • Обед: ½ кг океанска риба – на скара, печена без мазнина или сварена; голяма ябълка, чаша билков или черен чай без захар.
  • Вечеря: 300 – 500 гр. риба, голям сочен плод, чаша чай

Видове и Подправки

Подходящи за диета са океанските и сладководни хищни риби, които не са толкова мазни: сьомга, скумрия, бяла риба, пъстърва, щука, смадок, филе от акула.

При приготвянето на рибата за вашата диета за отслабване се препоръчва употребата на някои определени подправки. Подходящи са магданоз, босилек, чесън, лук, дафинов лист, соев сос. Категорично забранени са солта и рафинираното олио.

отслабване с риба

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване