Диета Шугър Фри

диета шугър фриРафинираната захар е един от най – големите противници на доброто човешко здраве. Навярно няма да се учудите като ви кажем, че тя е и сред основните причинители на затлъстяване, а също така води до поява на редица опасни медицински състояния. Предлагаме ви една относително лесна диета за отслабване, в която единственото условие е да намалите драстично консумацията на захарни продукти и напитки.

В интерес на истината единственото условие звучи лесно за изпълнение, но на практика съвсем не е така. Дължи се на факта, че хората силно се пристрастяват към захарта и на много от нас тя действа като наркотик. Все пак ето няколко съвета.

Открийте скритите захари

Ще ви бъде по – лесно да започнете тази диета за отслабване, като първо намерите продуктите, в които захарта се съдържа. Имайте предвид, че много продавани по магазините стоки са препълнени с подсладители, независимо какво пише на опаковката. Когато купувате каквото и да било задължително прочетете етикета и съвсем не вярвайте на надписите „здравословно” или „без подсладители”.

Всеки продукт на който фигурира захароза, декстроза, царевичен сироп, агаве нектар или някакви други объркващи неща, има в себе си огромни количества бели кристали. В името на собственото си здраве е необходимо за кратък период да се превърнете в своего рода частен детектив и бъдете сигурни, че ще останете втрещени от резултатите. Високи нива се наблюдават дори в бебешките храни, от които се очаква да бъдат преди всичко здравословни.

Контрол над захарната зависимост

Изваждайки подсладителите от дневното меню и започвайки стриктна диета за отслабване, със сигурност ще трябва да се справите с две основни последствия: пристрастеността към захар и гладът, който ще ви подгони вследствие занижения прием на вредни въглехидрати. Можете да се предпазите от тях спазвайки следващите три съвета:

  • Яжте достатъчно през целия ден и не позволявайте на тялото да мине в режим гладуване. Когато организмът се почувства застрашен форсира работата на мастните депа и те започват да складират всичко, до което се доберат.
  • Пийте достатъчно вода. Понякога жаждата се бърка с апетит и така може да приемате доста повече калории, отколкото са ви необходими. Освен това водата е полезна при отслабване и засилва ефекта на диетата.
  • Планирайте действията си предварително. Ако знаете какво и кога ще ядете днес, ще ви бъде в пъти по – лесно да изпълнявате предписанията. Но оставите ли се в ръцете на съдбата, със сигурност няма да се справите и ще си създадете много проблеми.

Не забравяйте, че диетите за отслабване изискват време, докато дойдат първите резултати. Когато извадите рафинираната захар от дневното меню ще се почувствате по – добре, но това няма да стане веднага. Положителната промяна очаквайте след около 30 дни.

захар

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет:
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване