Тридневна зелева диета

otslabvane_s_turshia_579103175Продължителността на тази диета е три дни. По време на тази диета трябва да се пие най-малко 1,5 литра вода или зелен чай на ден . Просто за разнообразие е възможно да включвате и различни плодове, с изключение на банани.

Закуска: чаша кафе с подсладител

Обяд: Зелева супа или зеле, задушено с разнообразие от зеленчуци и постно месо.

Вечеря: 200гр риба (може да се замени с 200гр постно месо или 200гр кисело мляко), салата от зеле.

Ако се придържате към тази диета и изпитате остро чувството на глад, можете да ядете салата от прясно зеле или зелева супа. Вариант е и да си направите салата от брюкселско зеле с круши.

Ето няколко диетични рецепти за тази диета:

Салата от брюкселско зеле

Съставки: по 30 гр ябълки, моркови и круши, 50 г брюкселско зеле, няколко листа от маруля, 20 гр растително масло, поръсва се с лимонов сок, сол, захар, магданоз на вкус.

Измийте и нарежете зелето, морковите, измийте  ябълките и крушите, почистете сърцевина им и ги нарежете на ивици, добавете към всички съставки за салатата листата от маруля, поръсете ги с магданоз и подправете с олио, лимонов сок, сол и захар.

Запържено зеле с пиле

Съставки: 300 гр пилешко месо, 400 гр бяло зеле, 1 глава лук, 1 морков, 3 с л растително масло, 2 скилидки чесън, пресни подправки на вкус. В тиган загрейте маслото, сложете нарязаното на малки парченца месо, добавете сол и запържете. Зелето и морковите се нарязват на ивици, лукът – на полумесеци. Добавете всичко това в месото и оставете да се готви с малко вода, около 25-30 минути.  Когато зеленчуците омекнат, 2-3 минути преди да е готово, добавете ситно нарязан чесън. Гарнирайте с копър или магданоз.

133404763389137Супа – пюре от карфиол в зеленчуков бульон

Съставки за упа карфиол пюре: 1 средно голяма глава карфиол, 1 глава лук, зеленчуков бульон 500 мл, 200 мл мляко, малко настъргано индийско орехче, сол и черен пипер на вкус. Измийте зелето и накиснете за 15 минути в студена посолена вода, след това го разкъсайте на розички и сварете в зеленчуков бульон за около 10-15 минути. Прехвърлете свареното зеле в блендер, добавете малко бульон и пасирайте. В емайлирана тенджера изсипете млякото и сложете пюрето от зеле, ситно нарязан лук, черен пипер, сол, добавете ядки и оставете да кипне. Сервирайте топло!

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване