Рисковете от неправилното изпълнение на коремни преси

koremni-presi-greshki

Коремните преси са едни от най- популярните упражнения и присъстват в почти всяка тренировка. Много често обаче не се изпълняват правилно, което създава доста рискове.

Болки във врата, гърба и шийните прешлени, след като сте правили коремни преси? Това означава, че не ги изпълнявате правилно. Когато правим тези упражнения, както показва и името, тренираме корема, където можем да усетим мускулна треска или друг дискомфорт, след като сме ги правили.

Погрешно е и схващането, че чрез коремните преси топим мазнините в областта на корема. Тези упражнения всъщност са предназначени за стягане на коремната мускулатура. А за топенето на мазнините в тази област трябва да правим аеробни упражнения и да спазваме хранителен режим.

korem-mazninite

Лошото изпълнение на коремните преси предизвиква сериозни проблеми с шийните прешлени и гърба. За да го избегнем, трябва да обърнем специално внимание на стойката си: погледът трябва да е винаги напред, лицето вдигнато, не залепяйте брадичката за гърдите.

Можем да ги правим с вдигнати крака или подпрени на стената. Кръстът ни трябва да е добре разположен върху постелката. Издишаме при повдигане, когато се стягат мускулите. Правете упражнението бавно и правилно, тъй като ако бързате и не го изпълнявате както трябва, може да се контузите.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Фитнес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване