Лекарства, които да избягвате, по време на тренировка

trenirovki-lekarstva

Приемането на някои лекарства може да постави в риск здравето ни по време на тренировка. Проблемът е, че ни пречат да осъзнаваме какъв е лимитът на тялото ни.

Лекарствата са химически вещества, които при усвояване от тялото, променят нормалната му работа. Това променя и начинът, по който тялото ни отговаря на тренировката.

За да внимавате, ви представяме лекарства на свободна продажба, които не е добре да взимаме, докато тренираме.

1. Антигрипни. Може да причинят замъгляване на мозъка и лесно да се контузите, ако не внимавате. Всички лекарства от този тип имат седативен ефект. Така че, докато сте болни, се лекувайте у дома и не ходете на тренировки.
2. Хапчета за сън. Ако сте ги пили, но не сте спали цялата нощ, т.е. между седем и осем часа, ще сте сънени през първите часове на деня. Отидете на тренировка следобед или вечер, когато изчезне ефектът им.

trupane-na-muskuli
3. Антихистамини за алергии. Въпреки че ви помагат да ограничите атаките от кихане в сезона на алергиите, трябва да изберете подходящите. Има такива със седативен ефект, има и без него. Ако тренирате, изберете без седативен ефект.
4. Аналгетици. Ако ги използвате преди тренировка, помагат за възстановяване от болката и мускулната умора. Все пак, се консултирайте с лекар по отношение на употребата им.

Сред фитнес маниаците най- популярните добавки са анаболните стероиди. Те обаче причиняват следните неща: висок холестерол, сърдечни заболявания, високо кръвно. Те са най- честата причина за внезапна смърт при употребяващите ги.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Фитнес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване