Колко коремни преси трябва да направим, за да топим мазнини от корема

Никое упражнение не е по- полезно за сваляне на корема от друго. Дори коремните преси, клековете или други упражнения, свързани с коремните мускули, са по- специални за намаляването на талията. Няма как да се свалят мазнини само на едно определено място по тялото.

koremni-presi-greshki

Наследствеността е единственият фактор, който влияе върху това къде да отслабвате. Вместо да правите стотици коремни преси с надеждата да отслабнете, трябва да намалите като цяло процента на телесните мазнини, който е единственият ефикасен метод за топене на мазнини по корема. Трябва да постигнете т.нар. калориен дефицит. Необходим ви е дефицит от 3500 калории седмично, за да свалите 0, 5 килограм.

Упражненията могат да ви помогнат да постигнете този дефицит, но трябва да има и промени в храненето. Ако можете да отрежете достатъчно калории от диетата си или да изгаряте достатъчно чрез упражнения, трябва да има дефицит от 500 калории дневно, за да свалите, 5 кг в края на седмицата.

korem-mazninite

Въпреки че коремните преси не атакуват мазнините по корема, изгарят калории. Като при всяко упражнение, броят на изгорените калории се влияе от размера на тялото. Например, ако тежите 70 кг, изгаряте близо 5 калории на минута , когато достигнете умерен ритъм. Ако задържите ритъма 30 минути, ще изгорите близо 160 кг на сесия.

За половин час ще изгорите 275 калории. Това упражнение се равнява на ходене с ритъм 4 км/час, което е бавен ритъм.

Освен това, вероятно ще издържите 30 минути ходене, отколкото 30 минути коремни преси. Други начини да изгорите толкова или повече калории са каяк, футбол, катерене, каране на кънки, водни ски, кънки на лед, тенис и др.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Фитнес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване