5 грешки, които допускате с кростренажорът

krostrenajor

Кростренажорът е сред най- използваните фитнес уреди. Много хора го имат и у дома си. Но за да ни е полезен, трябва да избягваме някои често срещани грешки и да ги коригираме, за да изгаряме максимално количество калории на време.

1. Няма съпротивление. На кростренажорът съпротивлението е най- важно. Уверете се, че използвате достатъчно съпротивление да бутате и дърпате на всяка крачка. После продължете на уверен ритъм, докато усетите, че сте достигнали максимума.

2. Не включвате данните си. Уверете се, че сте включили информацията в кростренажорът преди да правите упражнения. Повечето машини са нагласени за хора с тегло 70 кг. Но най- добре персонализирайте данните, за да имате по- ефикасни резултати.

krostrenajor-1

3. Мързи ви. Спирането с изправен гръб помага за удължаване на коремните мускули , като ни позволява да работим с горните мускули на тялото. Най- добре се качете на машината, за да работите за горната част на тялото. Избягвайте да се облягате на предмишниците по време на упражнение, защото намалява изгарянето на калории.

4. Не сменяте посоката. Така не само няма да ви доскучава, но и ще смените мускулните групи, които работите. Когато сте напред, работите върху квадрицепса, докато в обратна посока работите върху седалищните и прасеца.

5. Не сте променяли тренировката от месеци. Смяната на тренировката е начин да променим монотонията на машината и да изгаряме повече калории. Може да го направите по два начина: оставете съпротивлението и променете ритъма (бързо за 1 минута; умерен за 4 минути); поддържане на скоростта и промяна на съпротивлението (силно съпротивление 1 минута; умерено 4 минути).

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Фитнес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване