Жените напълняват с по 2.7 кг през зимата

Как да контролирате покачването на кантара

затлъстяване през зимата

Зимата си има и своите добри страни, но обичайно е кошмарен сезон за хората склонни към напълняване. Ендоморфният тип се характеризира със здрави и силни кости, а повечето представители имат закръглени форми и значителен процент подкожни мазнини. Тъй като жените са особено предразположени към затлъстяване заради по – малкото количество мускулна маса, през студения сезон следва да са особено внимателни.

Изследвания от миналата година показаха, че жените показват през зимата средно по 2. 7 килограма. Дължи се на затворения живот в студените месеци и липсата на движение, която е пълна при някои отделни индивиди. Тук трябва да се направи разлика между „подпухването” и трайното натрупване на тлъстини в областта на корема, които се махат сравнително трудно.

Не се отчайвайте, защото да се предпазите съвсем не е толкова трудно. Първо, зимната разходка е нещо прекрасно, стига да се облечете достатъчно добре и да се движите с интензивно темпо. Когато кръвта заври от движението студът определено отстъпва, а карането на ски или сноуборд е перфектната тренировка на студено.

отслабване през зимата

Допълнителен бонус може да си спечелите, като посещавате поне три пъти седмично някоя зала за фитнес. Умерените физически съчетания ще ви накарат да отслабнете без да се усетите и повишеният калориен прием няма да ви се отрази толкова много.

Накрая една последна и задължителна препоръка: не оправдавайте лакомията си със студеното време. Защото зимата по никакъв начин не е виновна, че вие стоите пред телевизора с купа сладкиши в ръка и без да се усетите, поглъщате по 1 000 калории наведнъж. Ако си падате по гледането на филми в топла стая, има стотици други храни, с които може да се залъгвате без да ви навредят: ядки, семена, плодове, зеленчуци, въобще всяко здравословно ядене.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване