Защо китайската храна е подходяща за отслабване

От всички азиатски кухни, китайската може би е най- дискредитираната. Изобилието от евтини китайски ресторанти и слуховете за съмнително качество на храната, карат много хора да не припарват там.

kitaiska-kuhnya

 Въпреки това, експертите се единодушни, че качествата на автентичната китайска кухня, са много полезни, както за здравето, така и ако искате да отслабнете.

 1 . Употребата на пръчки. Помага да се яде по- бавно и на по- малки хапки, които се дъвчат и храносмилат по- добре. Пръчиците помагат на хората да се хранят по- бавно. Така има време мозъкът да получи информация, че стомахът е сит и спираме с яденето.

 2 . Супи. Това е ястие с централно място в китайската кухня и помага да се контролира апетита. Според експерти, pasta chinaизяждането на купичка бульон като първо, намалява с 20% приема на храна. Ако искате да отслабнете, трябва особено да обърнете внимание на супите и бульоните.

 3 . Зеленчуци. В китайската кухня се ядат много зеленчуци, особено джинджифил и гъби. Въпреки че се яде много ориз, зеленчуците поддържат балансирани нива на захарта.

 4 . Малко калории. Повечето китайски рецепти се готвят на пара или са задушени. Почти  никоя не изисква 2 с.л. зехтин и соев сос и обикновено се използват полезни мазнини.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Отслабване
Един коментар по “Защо китайската храна е подходяща за отслабване
  1. Пламен Лилож каза:

    Toва са пълни глупости.Няма нещо по вредно от китайска кухня.И моля “ професионалистите“ тук които си мислят че могат да приготвят китайска храна да не ми обяснявате колко е полезна китайската кухня.Веднага ще ви опровергая защото ПЪРВО: Жена ми е китайка,ВТОРО: ходил съм поне 50 пъти в Китай (по разбираеми прчини),и ТРЕТО: Не може нещо да е полезно при условие че се готви с невероятно много олио или животинска мазнина.Добра и здравословна кухня е тази от Кения,Сиера Леоне,Кот Дивоар,и още няколко народа от Аафрика,но да ми кажете че китайската храна била добра за отслабване…Вече 12 години съм женен за китайка ,за истинска китайка и слава Богу че я научих на нашета кухня,Като видя китайска храна и ми се повръща.Друг е въпроса за хигиената по ресторантите им защото там за хигиена не може и дума да става.Отвратителна храна ,отвратителна хигиена.Добре че знам какво,къде и кога да ям,иначе някоя зараза не ми мърда както на мен така и на всеки един от вас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване