Защо червеният чай е полезен за отслабването

Червеният чай е продукт, който е с произход от Китай. Отглежда се регион, в който е постоянно пролет. Чаят е известен със способността си да подпомага отслабването и да намалява нивата на холестерол. В САЩ е известен дори като „унищожител на мазнини“.

cherven-chai-izsledvaniya

ОСНОВНИ КАЧЕСТВА:

Пречиства тялото, като активира метаболизма на черния дроб.
Прави по- силна имунната защита.
Лекува лошото настроение и леките депресии
Намалява нивата на холестерол.
Бори наднорменото тегло, причинено от неправилно хранене.

Червеният чай всъщност се приготвя от същото растение, от което и зеления, но притежава по- специални характеристики заради обработката. Известно е, че листата с години се съхраняват в пещери, но останалите процеси все още са тайна.

cherven-chai-dieta

През годините са направени много изследвания върху въздействието на червения чай. Ето някои от резултатите, до които са достигнали учените:

Хора с голямо наднормено тегло са успели да отслабнат с до 9 кг. С умерено наднормено тегло – до 6 кг, с леко наднормено тегло – между 2 и 2 кг.

Според китайски учени, пиенето на 3- 4 чаши червен чай дневно в продължение на месец, намалява нивата на триглицеридите и пикочната киселина.

Ето до какви заключения пък са стигнали френски лекари: „От изследваните пациенти 88% отслабнат с 3- 4 кг за месец, въпреки че се хранеха нормално“.

При всички споменати изследвания, не е спазвана определена диета, хората са се хранили нормално. Само са пиели по 3- 4 чаши на ден.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване