Заседналият начин на живот – голям проблем при отслабването

Затлъстяването и заседналия живот вървят ръка за ръка. Липсата на физическа активност е причина и последица за наднорменото тегло и може да е голям проблем за отслабването.

zasedql-nachin-na-jivot

Много хора смятат, че затлъстяването и наднорменото тегло са само естетически проблем. Но тази концепция е доста далече от реалността, тъй като затлъстяването и усложненията могат да причинят смърт и намаляват качеството на живот на други.

Липсата на движение или заседналия начин на живот са сред основните проблеми на 21 век. Когато говорим за заседнал живот, не говорим само за липса на движение, а за индивидуално поведение, при което седящото положение на тялото е преобладаващо. Това означава, че изразходваме много малко енергия. Това поведение може да е навсякъде – у дома, на работа, в транспорта и пр.

vidove-dieti-1

Заседналия начин на живот е рисков фактор, който често води до развиване на наднормено тегло и затлъстяване.

Физическата активност поддържа теглото ни, прави сърдечно- съдовата ни система по- силна, подобрява профилите на мазнините и глюкозата в кръвта. Подобрява храносмилането и настроението.

Ако правите диета, но водите заседнал начин на живот, ще ви е трудно отслабването. Увеличавате метаболизма и подобрявате изгарянето на мазнините, ако се движите повече.

Трябва да осъзнаете, че трябва да се движите. Използвайте всяка възможност, за да го правите.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване