Работата през нощта води до напълняване

noshtna-rabota

Ако работите през нощта, опасността на напълнеете е реална. Разбира се, стига да вземате предпазни мерки, като по- малко ядете и повече движение. Изследва доказа, че хората, които работят нощна смяна, изразходват по- малко калории, но продължават да приемат същия брой през деня. Резултатът е, логично, напълняване.

Работата на всяко човешко тяло се определя от биологичния часовник, който ни позволява да живеем в хармония с ритъма на природата. Човекът по същността си е активен през деня. Какво се случва обаче, ако този ритъм се обърне?

rabota-prez-noshta

Има няколко фактора. Единият е, че работниците през нощта трябва да поддържат същия ритъм, като през деня. Задължават тялото си да прави постоянни промени в ритъма.

Има още много неща да се изследват за работата на тялото на хората, които работят нощна смяна. Но така или иначе, лекарите съветват да извършват повече физическа дейност и да се хранят по- здравословно. Най- вече да приемат по- малко калории. Не забравяйте тези съвети, ако работите през нощта, за да не се сблъскате с неприятната последица от това – качването на килограми.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване