Пълнозърнестите храни – важни за отслабването

Яденето на пълнозърнеста храна предпазва от сърдечно- съдови заболявания и диабет тип 2, защото намалява висцералната мазнина. Този вид мазнина обвива вътрешните органи и е основен причинител за метаболитния синдром.

oves-napalnqvane

През последните години за проведени научни изследвания, които до едно показват, че пълнозърнестата храна намалява мазнините. Когато зърната са рафинирани, важни части от тях се изгубват. Освен това ни снабдяват с фибри и полезни витамини и минерали.

Пълнозърнестата храна е отличен източник на сложни въглехидрати. Този тип въглехидрати ни осигуряват постояненzarnena-dieta приток на глюкоза, като така се предпазвате от ниски и високи нива на кръвната захар.

Големи количества витамини В, като фолиева киселина, също така желязото, правят този вид храни необходими за производството на червени кръвни телца. Съдържат и важни дози от витамин Е.

Също така имат и цинк, който засилва имунната защита. Магнезият е много полезен за нервната система, а фосфорът – за зъбите и костите.

Заместете голяма част от продуктите, произведени от рафинирани зърна, с пълнозърнести – например, белия хляб с пълнозърнест, белия ориз с кафяв. Включете пълнозърнести храни като мюсли, киноа, амарант и др., в менюто си.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване