Как да имаме бърз метаболизъм без спорт? Виж Тук:

Ако сте от хората, които не ядат много, но въпреки това напълняват лесно, вероятно имате бавен метаболизъм. Може би започвате всяка година с намерението да се запишете на някакъв спорт, но това все не се случва.

Добрата новина е, че определени хранителни навици и храни, могат да помогнат за ускоряването на метаболизма. Ето някои от тях:

1. Хранене по- начесто
Когато гладуваме дълго време, нивата на кръвната захар се понижават, което забавя метаболизма. Малките закуски между храненията, например няколко ядки или плод, помагат да се чувстваме сити за повече време и да приемаме по- малко храна при следващото хранене. По този начин ускоряваме метаболизма си.
2. Протеинът е ключът
Ако увеличим консумацията на фибри и протеини, се увеличава и метаболизмът. Тялото изгаря повече калории, когато обработва този тип вещества. Затова е добре да включим храни като пълнозърнест ориз, овесени ядки, мюсли и пр.
3. Шамфъстък
Любимият вид ядки на манекенките. Богат е на полезни вещества като тиамин, манган, витамин В6, желязо, магнезий и рибофлавин. Те помагат да имаме добър метаболизъм и намаляват преумората. Витамин В6 е изключително важен за метаболизма на протеините и захарта. Помага също при психическо напрежение и преумора.


4. Зелен чай
Пречиста идеално тялото от токсини и помага да изгаряме между 35% и 43% повече калории на ден. Алесандра Амброзио, Блейк Лайвли и Селена Гомес са сред холивудските красавици, които го консумират редовно.
5. Пиене на повече вода
Метаболизмът се нуждае от достатъчно вода, за да работи нормално. Пийте регулярно през деня, без да чакате да изпитвате жажда. Ако я усещате, значи вече сте дехидратирани.
6. Пикантни подправки
Люти чушки, джинджифил, червен и черен пипер, табаско и пр. Всички те съдържат веществото капсаицин, което поддържа метаболизма активен. Предпазва от задържане на течности и помага за регулирането на телесната температура.
7. Млечни продукти
Добре е менюто ни да съдържа две- три порции млечни продукти. Добре е да са с ниска масленост. Млечните продукти са богати на калций и витамин Д, които помагат за правилното регулиране на метаболизма.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване