Хубавият сън помага да контролираме теглото си

san- luna

Да предположим, че спите лошо и недостатъчно, а не се дължи на инсомния, а просто обичате да стоите до малките часове. Да предположим също, че имате излишни килограми и това, разбира се, ви притеснява. Ние ви предлагаме начин да свалите около 5 кг, по естествен начин, без никакви усилия, без странични ефекти и пр.

До тези заключения стигат екип от учени в болница в САЩ. Въпреки че връзката между съня и затлъстяването е ясна отдавна от опити с лабораторни животни, за първи път тези учени го показват и върху хората.

san-otslabvane

В експеримента участват 21 доброволци, които се подлагат на контролирани условия в продължение на шест седмици. В условията се включват храна, двигателна активност, тегло, кога и как се спи и пр. Понякога са били оставяни да спят по 10 часа на ден, а друг път само по 5- 6 часа. Бил симулиран и променлив работен график, в който се спи по различно време.

Било доказано, че ако спим по време, различно от циркадния ни, вътрешен ритъм, ако не се променят хранителните и работни навици, ще напълнеем. Причината е в промените, които настъпват в метаболизма. Например, при продължително потискане и ограничаване на съня, намалява секрецията на инсулина и увеличава концентрацията на глюкоза в кръвта, което може да доведе до диабет.

Тази промени означава увеличаване на теглото с 4,5 кг , ако не променим начина си на хранене и движение. Ако човек спи здравословно, може да свали споменатото тегло.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване