Ето как да стопим мазнините по корема веднъж завинаги:

korem-1

Отслабването не зависи само от броенето на калориите, но също и от правилния избор на храна, както и от физическата активност. Коремът е едно от местата, където най- ясно си личи, че сме качили килограми.

Предлагаме ви няколко съвета, които ще ви помогнат най- лесно да стопите нежеланите мазнини по корема:

1. Повече фибри
Фибрите регулират чревния тракт. Можем да си ги набавяме от плодове, зеленчуци, пълнозърнести култури. Храните с фибри, освен че засищат много силно, карат тялото да усвоява по- малко глюкоза, като по този начин регулират кръвната захар.

2. Плосък корем и въглехидрати
За да стопим мазнините по корема, трябва да включим в храненето си качествени въглехидрати – например, плодове и зеленчуци. Важно е да не изключваме напълно въглехидратите от храненето си, тъй като те са безценен източник на енергия за тялото. Но не трябва да ги консумираме в голямо количество. Ако не се изразходят като енергия, се натрупват и се превръщат в мазнини. Важно е също да се приемат през първата половина на деня, а вечер да се избягват.

3. Много вода
Ако сме на диета, трябва да пием много вода, за да улесним пречистването на организма. Така изхвърляме токсините, задържаните течности. Също така, добре е да се пие чай, както и домашно приготвени сокове от плодове и зеленчуци.

4. Лека вечеря
Трябва да вечеряме поне два часа преди сън. Храната трябва да е лека и не много калорична.

salata-3

5. Избягване на стреса
Стресът може да ни накара да напълнеем, тъй като води до отделяне на кортизол, хормон, който благоприятства апетита. Заради стреса, се променя начина ни на хранене. Ставаме нервни и започваме да се храним по компулсивен начин, като наблягаме на по- калорична и по- малко здравословна храна.

6. Избягване на алкохола и газираното
Алкохолът съдържа много празни калории, т.е., никакви полезни за тялото вещества. Газираното подува корема. Алкохолът се преработва от черния дроб, като се освобождава веществото ацетат, което се усвоява от тялото. А резервите от глюкоза и мазнини не се използват.

7. Напитки за плосък корем
Чаят помага също да пречистваме тялото си от токсини. Също така, може да ни помогне като подобри храносмилането.

8. Храни, които топят по- бързо мазнините
Лимонът е сред основните храни в тази група. Можем всяка сутрин на гладно да пием по чаша вода с изцеден лимонов сок вътре. Други храни, които топят мазнините, са: чесън, черен пипер, канела, джинджифил, червен пипер. Те подобряват и процеса на храносмилане.

9. Правене на упражнения
Диетата без отслабване е най- добре да бъде допълнена с упражнения, за да получим по- бързо желаните резултати. Добре е да редуваме различни видове тренировки и съответно упражнения, тъй като тялото привиква и ефектът се губи.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване