7 храни, които се лепят веднага на корема

Ваканцията е време, в което да се отпуснем и да правим това, което ни харесва, но няколко килограма или коремчето могат да ни попречат. За да започнете да премахвате мазнините по корема, трябва да ограничите някои храни, които директно се лепят на корема.

korem-hrani

Независимо от физическата дейност, която извършваме, значителен процент мазнини карат корема ни да порасне, а някои храни са по- ефективни в тази насока от други. Нека видим кои са те.

1 . Газирано. Съдържат по 12 с.л. захар в 600 мл. Диетичните варианти също не са много сигурни, така че може да ги пиете много рядко. Газираното пък не е полезно за храносмилането и пречи на усвояването на протеина.

2 . Сладолед. Лятото е сезонът на сладоледа. Но тези от прясно мляко съдържат между 200 и 250 калории във всеки 100 грама, а ако има добавени парченца шоколад, бисквити и пр., става още по- лошо.

3 . Бира. Не съдържа много калории – в 200 мл има само 90 кал. Въпреки това, вид ензим, който се използва при създаването на бирата, благоприятства трупането на мазнини по корема. А газираното ви подува.

4 . Бърза храна. Хамбургери, пици, пържено пиле и пр. Те се приготвят с много мазнина, съчетават въглехидрати и qdene-kartofiрафинирани продукти. Ако ядете такава храна, изберете поне такава, която е с повече зеленчуци.

5 . Майонеза. Комерсиалната майонеза съдържа по 700 калории в 100 грама. Т.е., 100 грама майонеза ви осигурява 25% от общия брой дневни калории. Но няма да ви държи дълго време сити, така че само ще приемате калории отгоре.

6 . Пържени и панирани храни. Приготвят се с много мазнина. При панировката пък ги овалваме в брашно или натрошен хляб. Не яжте такава храна, няма да ви засити, а само ще ви добави излишни калории.

7. Колбаси. Съдържат мазнини, а понякога и въглехидрати за вкус. Съдържат 6 грама мазнина на всеки 100 грама продукт.

Трупането на мазнини по корема е много опасно, защото може да причини много заболявания, основно сърдечно- съдови и диабет.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване