6 рафинира храни, които да смените с пълнозърнести

Знаете ли кои са шестте рафинирани типа храни, които възможно най- бързо трябва да замените в храненето си? Тенденцията е съвсем ясна в света на диетите. Не е достатъчно да се ядат само храни с малко мазнини, малко калории или захар.

oriz-otslabvane

Въглехидратите, които идват от фибрите, по- трудно се обработват от стомаха и затова стоят повече време в тялото ни. Засищат повече и изискват по- голям разход на енергия за обработването си. Затова, изберете пълнозърнестите храни пред рафинираните.

Ето кои 6 рафинирани продукта да замените, за да започнете да отслабвате и да сте добре:

1. Бяло брашно. Когато се мели брашното, бялото брашно е най- рафинирания вариант и няма никакви качества. На практика, се получава чист въглехидрат, без никакви други качества. Ако обаче замените бялото брашно, както и продуктите, които се правят от него, с пълнозърнесто, което съдържа витамин В6, магнезий, селен и пр, ще имате много голяма полза не само за отслабването, но и за здравето ви.

palnozarnest-hlqb

2. Бяла захар. Употребата на захар в диетата за отслабване трябва да се ограничава. А бялата захар е напълно забранена. Най- добрият вариант е да я заместите с подходящи природни подсладители, като стевия, например.
3. Бял ориз. При ориза е същото като при брашното. Затова, заместете рафинирания, бял ориз, с пълнозърнест. Той ще ви достави витамини, минерали, фибри и други важни вещества.
4. Индустриализирани млечни продукти. Млякото днес не е това, което са пиели бабите и дядовците ни. Съвременните млечни продукти са супер обработени и са доста далече от природата. Ако ви е възможно, купувайте мляко и млечни продукти директно от селскостопанските производители. Опитайте се да си направите кисело мляко от кефир. Правете си растително мляко у дома.
5. Трансмазнини. Най- много трябва да намалите трансмазнините. Те са опасни за здравето и трудно се изхвърлят от организма. Намалете и животинските мазнини. Полезни и важни мазнини за тялото се съдържат в зехтина, олиото, ядките и др.
6. Бяла сол. Сменете я с морска сол или хималайска сол. Богати са на повече минерали, използват се по- малки количества. Като цяло обаче е препоръчително да намалите натрия в диетата си.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване