5 храни за бърз метаболизъм

greipfrut-1

Има храни, които са особено полезни за ускоряване на метаболизма. Освен това са много здравословни. Зеленият чай, например, е сред най- подходящите напитки за ускоряване на метаболизма. Но нека разгледаме и кои плодове могат да ни свършат работа:

1. Грейпфрут. Съдържа антиоксиданти, които помагат на тялото да използва ефикасно инсулина, което поддържа стабилна кръвната захар и помага за изгарянето на калориите.
2. Ябълки и круши. Тези два плода са много подходящи за отслабването и ускоряването на метаболизма. Доказано е, че жените, които ядат по три ябълки или круши на ден, свалят повече килограми от тези, които не го правят.

yabalki
3. Цитруси . Помагат за топенето на мазнините и поддържането на метаболизма. Това се дължи на високото съдържание на витамин С, който намалява дисбаланса на инсулина.
4. Папая. Съдържа ензима папаин, който подобрява храносмилането на протеините, поддържа метаболизма и благоприятства изгарянето на мазнините.
5. Люта чушка. Съдържа веществото капсаицин, което помага за топенето на мазнините. Пикантните храни увеличават с 25% метаболизма до три часа след консумацията им.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване